Otkrivamo ti 8 mitova o penisu o kojima uvijek svi pričaju

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Veličina njegove cipele pokazuje veličinu njegovog penisa, a s kondomom doživljava jednak užitak
  • Već si nekoliko puta čula ili pročitala da mu grubi seks može slomiti penis?
  • Sve te tvrdnje spadaju u urbane mitove o muškome spolnom organu, a saznale smo jesu li one uopće istinite

Sigurno si se već susrela s mnogim mitovima o penisu, a možda u mnoge, kao i mi, zapravo vjeruješ. Kako funkcionira i koliko mu je velik, može li veličina njegove cipele doista ukazivati na veličinu njegovog penisa i osjeća li on doista manje ako nosi kondom? Znaš li u čemu je trik sa zakrivljenim penisom?

Doktori za penis, točnije urolozi, komentirali su ove i slične mitove i legende o muškome spolnom organu i objasnili koliko su oni zapravo (ne)istiniti.

via GIPHY

1. "Budi oprezna da mu ne slomiš penis"

Iako je glagol "slomiti" nespretan, istina je da se penis u stanju erekcije može ozlijediti. To su iznimno rijetke situacije, ali se događaju. Ako do toga dođe - znat ćeš. Tvoj će dragi biti u strašnim bolovima, čut će se zvuk "krckanja", nakon toga ozbiljno oticanje, a slučaj može zahtijevati i operaciju.

via GIPHY

Erektivna disfunkcija, poteškoće s mokrenjem i orgazmima te zakrivljeni penis samo su neke od posljedica. Znaš li koji je najčešći položaj u kojem se to događa? Kad si ti gore. Opasnost se krije i u drugim pozama, pa su tako ozljede česte i u psećem položaju. Zato s njegovim ponosom doista budi oprezna. 

2. "Mali je, ali će erekcijom narasti"

Ako ti je ikad rekao: "Ne brini, poveća se", nije nužno lagao. Naime, dok je nekim muškarcima penis konstantno velik i za vrijeme erekcije tek se neznatno poveća, drugima penis tada može čak i znatno više narasti. Osim toga, manji penisi tijekom erekcije povećaju se i više nego oni veći. To je način na koji priroda izjednačava stvari jer u ovu skupinu spadaju čak 4 od 5 muškaraca.

via GIPHY

3. "Pogledaj mu cipele i saznat ćeš koliko mu je velik"

Na tu rečenicu, nažalost, možeš slobodno zaboraviti. Ovu je tvrdnju opovrgnulo istraživanje iz 2002. godine Britanskog urološkog dnevnika. Korelacija između veličine cipele i njegovog penisa zaista ne postoji. Zato ćeš, da bi saznala njegovu stvarnu veličinu, ipak morati zaviriti "u dućan".

ZANIMLJIVO 10 stvari koje on nipošto NE želi da ti saznaš o njegovom penisu

4. "Zakrivljeni penis nije normalan, treba biti potpuno ravan"

Zaboravi na taj mit jer penisi dolaze u svim oblicima i veličinama i to je sasvim normalno. Štoviše, mnogi čak kažu kako zakrivljeni penis lakše dolazi do famozne G točke. Ipak, ako je on ekstremno savijen, to može postati problem. Taj je slučaj poznat kao Peyronijeva bolest koja uzrokuje razvoj vlaknastog tkiva. Zato se za vrijeme erekcije penis povećava na jednom dijelu i zakrivljuje, a to seks može otežati.

via GIPHY

5. "Svakodnevna ejakulacija smanjit će broj spermija"

Masturbacija ili svakodnevni seks s partnericom doista će muškarcu smanjiti broj spermija. Ali samo privremeno. To naime neće usporiti produkciju spermija jer će se samo trošiti starije "zalihe". Ako ti i partner želite imati dijete, česta ejakulacija zapravo se preporuča. Budući da spermiji u tom slučaju ne trebaju dugo čekati, kvaliteta sperme povećat će se.

Love&Sex 13 činjenica o penisu koje vjerojatno nisi znala

6. "Muškarcima je doživljaj seksa mnogo manji ako nose kondom"

Ovaj mit je zapravo istina. Dodatni sloj zaštite smanjuje osjetilo kod muškaraca, ali zato ipak nemoj zaboraviti na oprez. Postoje načini na koje će i njima seks s kondomom biti ugodniji. Ključ je pronaći što tanji kondom, ali i pravu veličinu jer kad je o tome riječ muškarci i sami sebe često prevare.

via GIPHY

7. "Plave modrice na testisima nastaju jer dugo nije imao orgazam"

Ejakulacija je, kao i kihanje, refleks. Tijekom seksa krv se slijeva u spolne organe, a kad izgubi kisik zadržava se u testisima i poprima plavu boju. Ako je tvoj frajer dulje vrijeme seksualno uzbuđen, a ne doživi orgazam, istina je da bi se zbog oteknutih vena mogla pojaviti plava boja. Cijelu situaciju može riješiti orgazam, ali dovoljan je i hladan tuš.

oblik penisa 6 vrsta penisa - plus upute za korištenje za svaki od njih

8. "Obrezani frajeri ne mogu doživjeti jednaki seksualni užitak"

Iako je istraživanje iz 2013. pokazalo da obrezani muškarci osjećaju manji užitak od ostalih, kritike su upozorile da se nisu ispitivali muškarci prije i nakon obrezivanja. Dakle, studija zapravo nije vjerodostojna. Urolozi pak kažu da mnogi njihovi odrasli pacijenti ne osjećaju razliku prije i nakon postupka. Štoviše, neki od njih čak su primijetili i da im se osjetljivost pojačala.

Life&style Hura! Znamo kako više nikad nećeš ostati s praznom baterijom mobitela

Posjeti Miss7.24sata.hr