Kako to da muškarci nakon prekida odmah traže novu ženu? Evo u čemu je stvar

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Bivši ima novu – i to kratko nakon prekida
  • To boli i mnoge žene se pitaju: „Zašto muškarci odmah nakon prekida traže novu partnericu?“
  • Stručnjaci nam daju odgovor na to škakljivo pitanje

Tek ste prekinuli, kad ON odjednom ima novu ženu uz sebe! A prijašnja se tugaljivo pita: je li me doista toliko malo volio da sam tako brzo zamijenjena?

Prekid veze je za nas pravi horor. Dok žene nakon veze trebaju neke vrijeme da sve dobro „provare“ i treba nam vrijeme prije nego opet budemo spremne za novog partnera, čini se da se muškarci sasvim drugačije ponašaju: skaču direktno iz jedne veze u drugu, ne pate predugo i brzo nas zamijene novim „komadom“. Ljubavna patnja zbog prekida? Ne, kod muškaraca je nema! Barem tako razmišlja većina žena. Ako je to doista istina, zašto je to tako?

Stručnjaci za veze odgovaraju na to i slična pitanja iz svoje dugogodišnje prakse…

Kratko nakon prekida tvoj bivši ima novu? Zašto mu to treba…

Doista, kod muškaraca postoji tendencija da nakon dugogodišnje veze odmah uskoče u novu vezu. Nakon prekida je često želja za novom vezom jaka. Iz straha da će biti sami ili zato jer dosad nisu naučili biti sami, muškarci često odmah uletavaju u novu vezu.

Je li nova žena tek puka utjeha?

Svejedno je li nova žena (nažalost) „utjeha“ ili je će od toga nastati dugotrajna veza: muškarci traže u novoj ženi sigurnost. Mnogim muškarcima je teško biti bez partnerice jer svoju samovrijednost održavaju preko statusa veze. Osim toga, vrlo često je nova žena „odvraćanje pažnje“ i nova zabava – sve kako bi zaboravili na prekid.

Love&Sex 5 načina na koji tvoj otac utječe na tvoje veze s muškarcima - na bolje ili na gore

Moj bivši ima novu: kako to može tako kratko nakon prekida?

Faza nakon prekida često je prepuna sumnje u sebe, boli ili praznine – a lakše ju je popuniti s nečim novim - umjesto izdržati. Za mnoge je pomisao da će biti sami nešto najgore što si mogu zamisliti, a taj problem može se riješiti ako nađe novu partnericu. Dakle, predbacivanje mnogih žena da svi muškarci mogu odmah zaboraviti svoju novu vezu te potpuno neokrznuto i bezosjećajno idu od jedne do druge žene – nije ispravno! U većini slučajeva je bol toliko duboka da se čini kako je bijeg od nje jedini izlaz.

Također se događa da i žene nakon prekida odmah traže novog partnera. Ali, to se rjeđe događa. Zašto?

Moguće je da je to povezano s time da su žene u pravilu izbirljivije te ne osjećaju nakon prekida toliko jaku potrebu za time da počnu ispočetka. Osim toga, žene koje su već dugo nezadovoljne sa svojom vezom prije prekida, trebaju često „fazu odmora“ nakon te veze. Mnoge žene tada uživaju same, bolje se upoznaju te povlače nove poteze vezane za budućnost. Za razvoj treba vremena, a žene su voljnije uzeti si ga.

Još jedan česti fenomen je da se muškarci odmah nakon prekida ožene s novom partnericom te dobiju djecu. Njihove bivše, koje su godinama žudila za vjenčanjem i obitelji te su željele prema tome oblikovati svoje muškarce, osjećaju se tada prevareno i duboko povrijeđeno.

BRUNO ŠIMLEŠA Za prekid veze krivac često nije ni on ni ona, nego njihov spoj!

Kako je moguće da se takvi muškarci – koji nisu željeli dom i obitelj – odjednom odluče za sve to? Je li to možda zbog nove?

Ne! Naime, žene koje od početka veze školuju i žele oblikovati svoje muškarce imaju lošije karte. Ni jedan muškarac ne želi biti odgajan! Ako žena ima potrebu za djecom i obitelji i stalno to nabija na nos muškarcu, to nije baš najbolje rješenje. Upravo takvi muškarci, koji navodno nikada ne žele djecu, često se nakon prekida ožene i dobiju dijete s novom ženom.

Prema iskustvima stručnjaka, nove veze su često opterećene s teretom prošlih veza.

Posjeti Miss7.24sata.hr