Doista drsko: Muškarci dijele žene u samo dvije kategorije

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak

• Jesi li OVA ili ONA? Naime, što se tiče muškaraca, za njih postoje samo dvije "kategorije“ žena

• Podjela ovisi – možda pogađaš – o tome je li neka žena dobra samo za krevet ili je potencijal za vezu

• Takve podjele su posebno popularne kad je riječ o muškom društvu pa su dečki uvijek - jaki na riječima

Mi ljudi smo skloni razmišljati o stvarima kao da se nalaze u „ladicama“ – i to zato jer nam to olakšava svakodnevicu. Umjesto da se zbližimo s nekim ljudima, jednostavno ih stavljamo u ladice i označavamo (na primjer) "glupima“ ili "arogantnima“. Naš krug poznanika raspoređujemo, slično kao i kod Facebooka, u "poznanike“, "prijatelje“ ili "bliske prijatelje“. Baš to rade muškarci kad je riječ o ženama. Stručnjaci za veze slažu se u jednom: muškarci nas dijele na dvije kategorije! 

via GIPHY

1. kategorija: "Nju samo želim odvesti u krevet!" 

Hm, žalosno, ali istinito. Postoji puno žena s kojima bi muškarci rado išli u krevet. Ali malo njih dolazi u obzir za čvrstu vezu. Obilježja te "kategorije" žena: ona je seksi! Ako je seks dobar, a karakterno si barem malo odgovaraju, iz toga se može razviti afera. 

Moda Saznaj koji kupaći kostim najbolje odgovara tvojoj osobnosti

2. kategorija: "Nju želim za partnericu!"

Da, naravno da postoje "želim imati vezu s tobom" žene. One u očima muškaraca predstavljaju kompletan paket: dobar izgled, dobar karakter i naravno "ono nešto". Takve žene ne žele pošto-poto odvesti u krevet, već će kod njih primijeniti potpuno drukčiju taktiku u odnosu na "1. kategoriju". Muškarci će se oko ovih žena više truditi, pokušavati se prikazati kao idealani muškarci za njih, a s druge strane neće forsirati seks niti će biti prenapadni. U ovom slučaju mnogo više igraju emocije i romantika.

via GIPHY

Je li to doista toliko strašno?

Naravno da nam na prvi pogled od bijesa odmah poraste tlak na tisuću. U krajnjoj liniji, nitko ne voli biti strpan u neku kategoriju – a osobito ne u takvu površnu. Međutim, budimo iskrene prema sebi – i mi ponekad koristimo iste te kategorije za muškarce. Je li tip tek seksi komad ili je dobar potencijal za vezu – ili možda tek za najboljeg prijatelja?

Nimalo privlačno 11 ženskih navika koje muškarci smatraju jako, jako odbojnima

Na kraju je važno da takav način razmišljanja ne postane striktno pravilo. Muškarac koji na prvi pogled djeluje kao superego-mačo-tip, možda će nakon drugog pogleda ispasti inteligentan i drag muškarac. Možda da ispraznimo još koju ladicu i dobro razmislimo… 

via GIPHY

Posjeti Miss7.24sata.hr