"Četiri velike pogreške koje sam napravio kao muž; sad sam bivši muž!"

Instagram@ourexlife 4 velike greške koje sam napravio kao muž
Vidi originalni članak
  • Iako se u početku čini jednostavnim, kako brak odmiče, stvari mogu postati neuredne i komplicirane
  • Postoji niz uobičajenih pogrešaka koje muškarci čine, a koje ih mogu dovesti do - razvoda
  • Svoju priču o pogreškama u braku podijelio je jedan bivši suprug

Muškarci (i žene) često griješe u braku u brojnim područjima. Serge Bielanko, odlučio je podijliti priču iz svog ugla viđenja o uobičajenim pogrešnim koracima kako bi se u braku klonili problema koji se lako mogu izbjeći, a koje za posljedicu mogu imati čak i razvod. Evo 4 greške koje čine muževi koje su dovele do razvoda, ispričao je iz svog iskustva čovjek koji ih kaže, sve napravio.

Love&Sex Recept za savršen brak uključuje barem dvije velike svađe mjesečno!

1. Previše sam se opustio

"U redu, pod tim ne mislim samo da sam se udebljao. Mislim, udebljao sam se u smislu da sam nabacio nešto kilograma, ali sam se i psihički ulijenio u braku". Bilo mu je, kaže, previše udobno i sve je uzimao zdravo za gotovo (baš kao što to čine mnogi oženjeni). Brak mu se činio prilično lakim. Mislio je da su se on i Monica vjenčali jer su bili savršeni zajedno i da je to to.

"Bio sam 99% siguran da mogu raditi što god želim i bit ćemo u redu. Ali pogriješio sam. Bio sam jako, jako u krivu." Nije obraćao pozornost na sitnice poput: "Hej, kako je bilo danas na poslu?" ili: "Želiš li da ti izmasiram leđa dok gledamo TV?" "Nisam promišljao o braku ili supruzi na način na koji razmišljam o poslu, o tome koliko novca imam ili o tome što ću ručati."

Jedva da se uopće bavio svojim brakom, priča. "Dakle, ako želite znati kako biti dobar muž, počnite obraćati pažnju na svoj brak kao što obraćate pažnju na gluposti poput nogometa ili glazbe koju preuzimate na novi iPhone. Ako to ne učinite, osuđeni ste na propast. To vam obećajem."eta ili glazbe koju preuzimate na svoj novi iPhone. Ako to ne učinite, osuđeni ste na propast. To vam obećajem."

2. U seksu se radilo samo o meni

"Bio sam jedan od najgorih ljubavnika svih vremena. Možda ćete se osjećati malo samozadovoljno kad to čujete, i to je u redu.  Bio bih spreman kladiti se u hladno pivo da nemaš pojma koliko si zapravo loš u spavaćoj sobi. "Vjerojatno misliš: 'Ali Serge, prilično sam zadovoljan kako stvari teku. Još uvijek je seks prilično redovit i to je više nego što većina momaka može reći, ha?' Shvaćam, druže. I ja sam isto mislio", nastavlja Serge. Za sebe kaže kako ima 42 godine i smatra da je u dobroj formi i može biti dobar i u krevetu, no seks u braku se gotovo uvijek vrtio oko njegovih želja i navika. 

No, iz godine u godinu, iako je njegova supruga bila prilično otvorena u pokušaju da mu objasni koje joj se stvari u krevetu sviđaju, a koje ne funkcioniraju za nju, nikad je nije stvarno slušao. "Volio sam seksati se sa zgodnom ženom i to je bilo to za mene. Nisam se previše 'zamarao' njome."

6 razloga zašto u braku nakon nekog vremena više nema seksa

3. Nisam pomagao oko financija

"Gledaj, nije me briga koliko tvoja žena voli rješavati financije ili koliko je dobra u tome; trebali biste oboje imati ulogu u rješavanju financija", jasno kaže Serge. Da ne bude krivo shvaćen, on je zarađivao novac, kaže, ali je svojoj supruzi dopustio da se bavi obiteljskim financijama. Bez obzira koliko je njegova supruga bila odgovornija i vještija u tome, to je bila ogromna pogreška.

Većina žena želi i zaslužuje da se njezin suprug ponaša brižno, bez obzira na to koliko su neovisne i snažnog duha. Žele osjetiti vrstu sigurnosti koja može doći samo ako znaju da je njihov partner svjestan i proaktivan kada je u pitanju održavanje zajedničkog života. Dio toga je stvarni čin plaćanja računa, praćenja ulaganja i znati na što trošite u trgovini. "Dakle, nosite se s tim i odigrajte svoju ulogu", kaže Serge.

Life&style "Dosta mi je da ja plaćam sve, a muž ništa - pa sam ispraznila zajednički bankovni račun!"

4. Rekao sam stvari koje se više ne mogu povući

"Ništa, i pod tim mislim ništa, nikada ne može izbrisati stvari koje kažete drugom ljudskom biću." Možete godinama pokušavati ispraviti neke stvari, ali kad je riječ o riječima kojima ste nekog povrijedili (čak i riječi koje su uglavnom izrečenu u žaru neke svađe ili uvreda koje uopće niste mislili), žalit ćete do kraja života, priča Serge. Zna to iz svog iskustva, jer je takve riječi rekao... mnogo puta. To je bila njegova glavna linija obrane kada su se njegova žena i on svađali oko ove ili one sitnice.

Tada nije shvaćao koliko je nezrelo i glupo rješavati situacije podizanjem zaštitnih zidina dvorca samo da ga ne bi povrijedile tuđe optužbe ili pokušaji odraslih rasprava. "Nadam se da ste mirne/hladne/i sabrane glave i nikada, nikad, ne govorite zle ili gadne stvari kada se svađate sa svojom partnericom", zaključio je Serge.

Posjeti Miss7.24sata.hr