'Zračni cheesecake' tako je kremast i fin, a stvarno i izgleda jako atraktivno

kirbiecravings.com
Vidi originalni članak
  • Ovaj jedinstveni kolač od sira ima vrlo laganu i prozračnu teksturu 
  • Spravlja se od samo 4 sastojka i ne zahtijeva pečenje
  • To je brzi desert 'bez stresa' koji se može pripremiti nabrzaka - potrebno je samo 15-ak minuta! 

Želiš li nešto ukusno i nadasve jednostavno, onda je ova inačica cheesecakea savršena za tebe Ovaj jedinstveni kolač od sira ne zahtijeva nikakvo pečenje i priprema se za svega nekoliko minuta. Možeš u njemu uživati odmah ili ga spremiti za kasnije posluživanje. Ideju za njega pronašli smo na Kirbie's Cravings, a osim jednostavnom spravljanjem privukao nas je i atraktivnim izgledom, drukčijim od klasičnih cheesecakea, a i zanimljivim imenom. Priznaj, i ti si kliknula na članak zbog riječi "zračni".

Ovaj kolač od sira je vrlo lagane i prozračne teksture, a treba napomenuti da se u njemu više osjeća šlag nego kremasti sir. Osim toga, nije presladak. Ukratko: prefini je! 

Sastojci za zračni cheesecake:

• 450 ml vrhnja za šlag

• 225 g punomasnog kremastog sira omekšanog na sobnoj temperaturi

• 5 žlica (60 g) granuliranog bijelog šećera

• 1 gotova kora od keksa (ili obični kupovni biskvit)

Zračni cheesecake - priprema:

1. Stavi vrhnje za šlag u veliku zdjelu za miješanje i tuci velikom brzinom mikserom dok se ne formiraju mekani vrhovi. Ostavi po strani. 

2. U zasebnoj velikoj zdjeli za miješanje pomiješaj kremasti sir i šećer srednjom brzinom dok smjesa ne postane glatka i kremasta.

3. Dodaj šlag u smjesu od kremastog sira. Miješaj mikserom na srednjoj brzini dok se kremasti sir potpuno ne uklopi u šlag.

4. Stavi smjesu za kolač od sira u koru za pitu. Ako planiraš staviti malo na vrh, ostavi dio smjese za slastičarsku vrećicu i naknadno ukrasi kolač. Inače možeš samo dodati sve i zagladiti površinu lopaticom.

5. U kolaču od sira možeš uživati odmah ili ga drži u hladnjaku do posluživanja. Okusi kolača od sira doći će do izražaja ako ga ohladiš i postat će malo čvršći, ali će i dalje biti vrlo lagan i prozračan.

Life&style Jeste li već isprobali viralni recept za lažne jabuka – krafne od svega nekoliko sastojaka?

Savjet: Ako ne možeš nabaviti gotovu koru od keksa, lako ju možeš sama spraviti. Potrebno ti je sljedeće: 

• 180 g fino mljevenih mrvica keksa

• 6 žlica neslanog maslaca, otopljenog

Upute:

1. Pomiješaj mrvice keksa i otopljeni maslac u zdjeli za miješanje. Miješaj dok se dobro ne sjedini. Utisni smjesu na dno te uz rub okruglog kalupa za torte veličine oko 22 cm. 


Life&style Zbogom banana breadu, stigao je pumpkin bread, sočan kolač od bundeve koji je tako lako pripremiti

Posjeti Miss7.24sata.hr