'Zračni cheesecake' tako je kremast i fin, a stvarno i izgleda jako atraktivno
- Ovaj jedinstveni kolač od sira ima vrlo laganu i prozračnu teksturu
- Spravlja se od samo 4 sastojka i ne zahtijeva pečenje
- To je brzi desert 'bez stresa' koji se može pripremiti nabrzaka - potrebno je samo 15-ak minuta!
Želiš li nešto ukusno i nadasve jednostavno, onda je ova inačica cheesecakea savršena za tebe Ovaj jedinstveni kolač od sira ne zahtijeva nikakvo pečenje i priprema se za svega nekoliko minuta. Možeš u njemu uživati odmah ili ga spremiti za kasnije posluživanje. Ideju za njega pronašli smo na Kirbie's Cravings, a osim jednostavnom spravljanjem privukao nas je i atraktivnim izgledom, drukčijim od klasičnih cheesecakea, a i zanimljivim imenom. Priznaj, i ti si kliknula na članak zbog riječi "zračni".
Ovaj kolač od sira je vrlo lagane i prozračne teksture, a treba napomenuti da se u njemu više osjeća šlag nego kremasti sir. Osim toga, nije presladak. Ukratko: prefini je!
Sastojci za zračni cheesecake:
• 450 ml vrhnja za šlag
• 225 g punomasnog kremastog sira omekšanog na sobnoj temperaturi
• 5 žlica (60 g) granuliranog bijelog šećera
• 1 gotova kora od keksa (ili obični kupovni biskvit)
Zračni cheesecake - priprema:
1. Stavi vrhnje za šlag u veliku zdjelu za miješanje i tuci velikom brzinom mikserom dok se ne formiraju mekani vrhovi. Ostavi po strani.
2. U zasebnoj velikoj zdjeli za miješanje pomiješaj kremasti sir i šećer srednjom brzinom dok smjesa ne postane glatka i kremasta.
3. Dodaj šlag u smjesu od kremastog sira. Miješaj mikserom na srednjoj brzini dok se kremasti sir potpuno ne uklopi u šlag.
4. Stavi smjesu za kolač od sira u koru za pitu. Ako planiraš staviti malo na vrh, ostavi dio smjese za slastičarsku vrećicu i naknadno ukrasi kolač. Inače možeš samo dodati sve i zagladiti površinu lopaticom.
5. U kolaču od sira možeš uživati odmah ili ga drži u hladnjaku do posluživanja. Okusi kolača od sira doći će do izražaja ako ga ohladiš i postat će malo čvršći, ali će i dalje biti vrlo lagan i prozračan.
Savjet: Ako ne možeš nabaviti gotovu koru od keksa, lako ju možeš sama spraviti. Potrebno ti je sljedeće:
• 180 g fino mljevenih mrvica keksa
• 6 žlica neslanog maslaca, otopljenog
Upute:
1. Pomiješaj mrvice keksa i otopljeni maslac u zdjeli za miješanje. Miješaj dok se dobro ne sjedini. Utisni smjesu na dno te uz rub okruglog kalupa za torte veličine oko 22 cm.