Želiš skinuti koji kilogram? Onda obavezno u doručak uključi ovaj sastojak

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Kaže se da je doručak najvažniji dnevni obrok 
  • Ispada da je to istina – osobito ako želiš smršaviti, tvrde stručnjaci 
  • Postoji jedan jednostavan sastojak koji već ujutro može pozitivno djelovati na gubitak kilograma – a vjerojatno ga već imaš u hladnjaku 

OK, premda doručak jest najvažniji dnevni obrok, često je svakome tko želi smršaviti ujedno i najstresniji dnevni obrok. Naime, baš kod doručka ne znamo što bismo trebale jesti, odnosno koje namirnice su dobre, a koje ne. Peciva su puna ugljikohidrata, pahuljice pune šećera, a smoothie nas neće zasititi. Što se doista smije jesti za doručak ako želimo izgubiti koji kilogram?

Ljepota Ova hrana te dokazano čini ljepšom! Evo kako je jesti da bi postigla najbolji učinak

Odgovor glasi: bjelančevine

U brojnim istraživanjima otkriveno je da obroci bogati bjelančevinama ujutro potiču izmjenu tvari u organizmu te se brinu da – u kombinaciji s aktivnom svakodnevnicom – potrošimo više kalorija. Osim toga, bjelančevine smanjuju rizik od napada gladi tijekom prijepodneva. 

Ako ćemo vjerovati stručnjacima sa stranice healtline.com, grčki jogurt je idealan sastojak dijetnog doručka. Sadrži dobru porciju bjelančevina i zasitit će nas. U istraživanju u kojem je sudjelovalo 20 žena otkriveno je da su sudionice koje su jele grčki jogurt bile manje gladne tijekom dana te su unijele 100 kalorija manje. 

U jednom drugom istraživanju su znanstvenici došli do sličnog rezultata: od ukupno 8516 osoba su ispitanici koji su jeli najmanje sedam porcija grčkog jogurta tjedno imali manje problema s viškom kilograma od onih kod kojih jogurt nije na meniju. 

Beauty Neka hrana dokazano djeluje protiv bora, a 5 namirnica je pogotovo moćno

Posjeti Miss7.24sata.hr