Life&style 23. rujna 2018.

5 stvari koje nikad ne smiješ jesti na prazan želudac

Instagram @haileybieber.

Postoje brojni savjeti što treba ujutro prvo jesti ili piti… Hm, a koje poslušati?

Zapravo, bilo bi dobro za početak znati koje stvari ni u kom slučaju ne treba ujutro „ubaciti“ u prazan želudac. Ono što mnogi ne znaju, pogrešan doručak može ozbiljno naštetiti tijelu, a neke namirnice koje se preporučuje izbjegavati, mogle bi te uistinu iznenaditi. Ovih pet stvari svakako izbjegavaj kao prvi dnevni obrok…

1. Rajčice

Rajčice su općenito super. Pune su vitamina i antioksidansa. Međutim, ako ćeš jesti samo rajčice za doručak, u kombinaciji sa želučanom kiselinom mogu uzrokovati jake bolove u želucu. 
 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

2. Citrusne plodove 

Limun, naranče, grejp, mandarine itd. odličan su izvor vitamina C. Međutim, kiselina koju sadrže može napasti sluznicu te – zbog malih ozljeda kiselinom – uzrokovati bolove u ustima i jednjaku. 

3. Tijesto s kvascem 

Kvasac, osobito ako se konzumira ujutro, može iritirati želudac te uzrokovati jaku nadutost i probavne smetnje. Dakle, ujutro pokušavaj izbjegavati peciva i lisnato tijesto…

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

4. Krastavci

Općenito bi trebalo izbjegavati sirovo povrće kao prvi obrok. Žgaravica i nadutost osobito su jaki nakon konzumacije krastavaca na prazan želudac. 

5. Jogurt 

Jogurt nam donosi pregršt vrijednih mliječnih bakterija mliječne kiseline koje su dobre za crijevnu floru. Ali, ako ga konzumiramo na prazan želudac, te će dobre bakterije „pojesti“ želučana kiselina. 

Komentari 0