Zauvijek su odustale od glume! Evo čime se bave i kako izgledaju nekoć megapopularne blizanke Olsen

Instagram
Vidi originalni članak
  • Sa šest mjeseci stale su ispred kamere, a do desetog rođendana već su bile milijunašice! Početak je to fascinantne biografije sestara Olsen
  • Mary-Kate i Ashley danas su 35-godišnjakinje kojima glumački svijet više nije na pameti već su svoj fokus usmjerile ka modnoj industriji
  • Premda zaziru od društvenih mreža i nastoje pod svaku cijenu zadržati privatnost, ljubavni (ne)uspjesi ih nerijetko odvedu na stranice žutog tiska

Početkom 21. stoljeća slovile su za najpoznatije blizanke na svijetu, a prognozirali su im i blistavu filmsku budućnost. No, na velikim ekranima Mary-Kate i Ashley Olsen zadnji smo put imali priliku vidjeti prije 15 godina! Unatoč tome ove 35-godišnjakinje se i danas ubrajaju u top 100 najbogatijih zvijezda na svijetu.

Fascinantan je podatak da su u dobi od šest godina postale najmlađe producentice u povijesti Hollywooda. Tvrtku za produkciju filmova, serija, časopisa i video igara 'Dualstar Entertainment' osnovale su 1993. godine, a već četiri godine kasnije mogle su se pohvaliti titulama milijunašica. Naravno, produkcijsku kuću su u ime blizanki do punoljetnosti zastupali njihovi roditelji, no kada su sestre preuzele glavnu riječ odlučile su napraviti i zamah u karijeri.

Modne ikone

Fokus se s filmske industrije prebacio na modnu, a blizanke su postale istaknute perjanice boho stila i boemskog odijevanja. Štoviše, Mary-Kate se upisala u modnu povijest kao pionirka 'beskućnik stila', načina odijevanja koji preferira prevelike i predimenzionirane odjevne komade. Željela je sagraditi i vlastito modno carstvo pa je neko vrijeme provela i kao asistentica slavnog dizajnera Zaca Posena.

Life&style Bile su proglašene najljepšim bebama blizankama, a sada imaju 10 godina i ljudi im se još ne mogu nadiviti

Godine 2006. blizanke su zajedno osnovale high-end modni brend 'The Row' koji i danas itekako uspješno posluje. Svoje kreacije redovito prikazuju na njujorškom tjednu mode, a za svoj su dizajn primile nekoliko prestižnih nagrada.

Bijeg od kamera

Sestre su decidirano najavile kako se nemaju namjeru vratiti svijetu glume. Štoviše, izrazile su želju da ostatak života provedu što dalje od kamera. Budući da su pred njih prvi puta stale kada su imale samo šest mjeseci, ova njihova želja ne izaziva čuđenje. U prilog tome ide i podatak da se blizanke odbijaju priključiti društvenim mrežama te nemaju službene profile ni na jednoj popularnoj aplikaciji.

Omiljeni televiziski lik Gdje je danas i što radi glumica koja je utjelovila jedan od najomiljenijih TV likova, Ally McBeal

Ipak, njihov privatni život u više je navrata bio itekako zanimljiv medijima. Ovo se posebno odnosi na mlađu Mary-Kate čiji ljubavni život redovito puni stranice žutog tiska. Pojedini natpisi povezivali su je sa smrću glumca Heatha Ledgera s kojim je tada navodno bila u ljubavnoj vezi. Naime, nakon što je 28. siječnja 2008. godine maserka pronašla onesviještenog glumca u njegovom njujorškom apartmanu, prvo je dvaput nazvala Mary-Kate, a tek potom hitnu pomoć. Ona je tada preko odvjetnika zatražila imunitet, no sve moguće sumnje su odbačene kada je smrt proglašena slučajnim predoziranjem.

Sedam godina kasnije medijima je odjeknula vijest kako se udala za 17 godina starijeg bankara Olivera Sarkozyja, brata nekadašnjeg francuskog predsjednika Nicolasa. No, u travnju 2020. godine Amerikanka je na iznenađenje mnogih zatražila razvod. Brakorazvodna parnica je okonačana tek u siječnju 2021. "Ona je bila fokusirana na posao, dok je on, poput mnogih Francuza, htio da joj obitelj bude na prvom mjestu. Nije znao da ne može kontrolirati djevojku koja je svoje milijune zarađivala od malih nogu", riječi su kojima je vijest o krahu njihova braka prokomentirao bliski prijatelj para.

Inače, Mary-Kate je jednom prilikom napomenula kako joj je brak pomogao posložiti prioritete u životu pa se tako okanila "ludog života" ispunjenog beskonačnim zabavama. Poznato je kako se u mladosti borila s poremećajima u prehrani, a nagađalo se kako joj nije strana ni konzumacija opojnih droga.

Zlatna blizanka

S druge pak strane, dvije minute starija blizanka Ashley percipirana je kao 'zlatna sestra obitelji Olsen'. Nakon završetka školovanja nastavila je pomno raditi na kreiranju obiteljskoga modnog brenda i plasmanu popratnih proizvoda s njihovim potpisom na svjetsko tržište.

Život Ako se oko ovih stvari 8 nisi posvađala sa sestrom, skoro da niste sestre

Godine 2005. našla se u jeku skandala kada je na osnovu snimljenih fotografija javno prozvana zbog konzumacije droge. Tužila je tjednik koji je plasirao ovu priču te joj je odobrena odšteta u visini 40 milijuna dolara zbog nanošenja štete ugledu. Od tada njezino lice mahom krasi samo modne stranice prestižnih časopisa. Što se njezinoga ljubavnog života tiče, od  2017. godine je u vezi s umjetnikom Louisom Eisnerom, a 2019. su se zaručili. Blizanke trenutno žive u New Yorku u prestižnoj rezidencijalnoj četvrti Upper East Side.

Posjeti Miss7.24sata.hr