Vruća čokolada s neobičnim sastojcima (jedan je sladoled!) po receptu Jamiea Olivera
- Čim dani postanu kraći, a temperature padnu, raste želja za toplim napitcima koji griju i tijelo i dušu
- Vruća čokolada nesumnjivo je jedno od najdražih zimskih toplih napitaka
- A kada je u pitanju slavni kuhar Jamie Oliver, možeš biti sigurna: klasik postaje malo umjetničko djelo
Jamie Oliver, britanski kuhar kojeg mnogi vole zbog njegove nekomplicirane, kreativne, a opet prizemljene kuhinje, predstavio je novi recept za vruću čokoladu – i doista je nešto posebno sa sofisticiranim tajnim sastojkom koji sigurno nećeš pronaći u klasičnom receptu za vruću čokoladu, Jamie Oliver podiže kultno piće na potpuno novu razinu okusa. Mješavina slatke kremoznosti i voćnih aroma stvara okus koji će oduševiti i najzahtjevnije gurmane.
Vruća čokolada po receptu Jamieja Olivera
Sastojci za 8 osoba:
• 500 g sladoleda od vanilije
• 700 ml mlijeka s niskim udjelom masti
• 300 ml kondenziranog mlijeka (ili 3 žlice praška za sladni napitak u 1 l malomasnog mlijeka)
• 3 žlice kakao praha
• 3 žlice fino mljevenog smeđeg šećera
• 3 žlice marmelade od naranče
• prstohvat morske soli
Priprema
1. Izvadi osam kuglica sladoleda od vanilije i ponovno ih zamrzni na limu za pečenje kako bi kasnije bile savršeno raspoređene.
2. Ulij mlijeko u posudu i polako ga zakuhaj na srednjoj vatri.
3. Smanji vatru. Umiješaj kondenzirano mlijeko (ili prašak za sladni napitak), kakao prah, smeđi šećer i prstohvat soli.
4. Pusti da smjesa lagano vrije 5 minuta.
5. Stavi jednu kuglicu sladoleda u svaku od osam vatrostalnih šalica ili zdjelica.
6. Na to dodaj žlicu marmelade od naranče.
7. Prelij vruću čokoladu preko kombinacije sladoleda i marmelade.
8. Posluži odmah i uživaj.