- Pečeni krumpir? Uvijek dobar izbor! I hrava koja uvijek prva nestane sa stola
- Bilo kao prilog ili glavno jelo, ovi hrskavi krumpiri pravi su klasik
- Jamie Oliver ima recept za pečeni krumpir 's tvistom', za koji tvrdi da je najbolji na svijetu
Pečeni krumpir vole veliki i mali, a spravljanje je jednostavno. Ali, prema slavnom kuharu Jamieju Oliveru, doista dobar pečeni krumpir treba puno više od samo ulja i soli. Na svojoj web stranici otkriva: „Koliko god pečeni krumpir bio jednostavan, postoji nekoliko sitnih, ali važnih detalja koje sam naučio tijekom svoje kulinarske karijere, a koji, kada se kombiniraju, stvaraju ovaj vrhunski recept koji, po mom mišljenju, daje savršeni pečeni krumpir."
Recept za pečeni krumpir Jamieja Olivera
Sastojci:
• 2,5 kg srednje velikog krumpira
• 4 žlice neslanog maslaca
• maslinovo ulje
• 1 glavica češnjaka
• 1/2 vezice svježe kadulje
Priprema:
1. Oguli krumpir, ali ga ostavi cijelog. Idealno bi bilo da svi budu otprilike iste veličine.
2. Kuhaj krumpir u kipućoj slanoj vodi oko 15 minuta kako bi unutrašnjost postala pahuljasto meka.
3. Ocijedi krumpir u cjedilu i ostavi da se hladi oko dvije minute. Cjedilo snažno protresi nekoliko puta kako bi lagano nagnječili površinu krumpira – to će osigurati dodatnu hrskavost kasnije.
4. Na lim za pečenje obložen papirom za pečenje stavi maslac i žlicu maslinova ulja. Po vrhu rasporedi krumpir, začini morskom soli i paprom te dobro promiješaj. Pokrij i ostavi da odstoji u hladnjaku nekoliko sati, po mogućnosti preko noći.
5. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Lagano pritisni glavicu češnjaka, usitni je i rasporedi po limu za pečenje preko krumpira.
6. Peci krumpir u pećnici oko sat vremena dok ne postane zlatnožute boje i hrskav. Zatim izvadi lim za pečenje iz pećnice. Lagano pritisni svaki krumpir gnječilicom za krumpir.
7. Pospi kaduljom namočenom u ulju i peci još 20-25 minuta.
Foto: Pexels/ Markus Winkler
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.