Life&style
Pečeni krumpir

Prema Jamieju Oliveru, ovo je najbolji recept za pečeni krumpir na svijetu

  • Pečeni krumpir? Uvijek dobar izbor! I hrava koja uvijek prva nestane sa stola
  • Bilo kao prilog ili glavno jelo, ovi hrskavi krumpiri pravi su klasik
  • Jamie Oliver ima recept za pečeni krumpir 's tvistom', za koji tvrdi da je najbolji na svijetu 

Pečeni krumpir vole veliki i mali, a spravljanje je jednostavno. Ali, prema slavnom kuharu Jamieju Oliveru, doista dobar pečeni krumpir treba puno više od samo ulja i soli. Na svojoj web stranici otkriva: „Koliko god pečeni krumpir bio jednostavan, postoji nekoliko sitnih, ali važnih detalja koje sam naučio tijekom svoje kulinarske karijere, a koji, kada se kombiniraju, stvaraju ovaj vrhunski recept koji, po mom mišljenju, daje savršeni pečeni krumpir."

Recept za pečeni krumpir Jamieja Olivera

Sastojci:

• 2,5 kg srednje velikog krumpira

• 4 žlice neslanog maslaca

• maslinovo ulje

• 1 glavica češnjaka

• 1/2 vezice svježe kadulje

Možda vas zanima Voliš palačinke, ali želiš njihovu zdraviju zamjenu? Donosimo recept za palačinke s tikvicama Rubrika Life&style Life&style

Priprema:

1. Oguli krumpir, ali ga ostavi cijelog. Idealno bi bilo da svi budu otprilike iste veličine.

2. Kuhaj krumpir u kipućoj slanoj vodi oko 15 minuta kako bi unutrašnjost postala pahuljasto meka.

3. Ocijedi krumpir u cjedilu i ostavi da se hladi oko dvije minute. Cjedilo snažno protresi nekoliko puta kako bi lagano nagnječili površinu krumpira – to će osigurati dodatnu hrskavost kasnije.

4. Na lim za pečenje obložen papirom za pečenje stavi maslac i žlicu maslinova ulja. Po vrhu rasporedi krumpir, začini morskom soli i paprom te dobro promiješaj. Pokrij i ostavi da odstoji u hladnjaku nekoliko sati, po mogućnosti preko noći.

5. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Lagano pritisni glavicu češnjaka, usitni je i rasporedi po limu za pečenje preko krumpira.

6. Peci krumpir u pećnici oko sat vremena dok ne postane zlatnožute boje i hrskav. Zatim izvadi lim za pečenje iz pećnice. Lagano pritisni svaki krumpir gnječilicom za krumpir.

7. Pospi kaduljom namočenom u ulju i peci još 20-25 minuta.

 | Autor: Pexels/ Markus Winkler Pexels/ Markus Winkler Foto: Pexels/ Markus Winkler

Možda vas zanima Ovih 5 recepata za koktele imamo u malom prstu, ljetne zabave bez njih ne prolaze Rubrika Life&style Life&style
Photo: Unsplash/laura adai
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Svida mi se