Voliš kiseli kupus? Onda ćeš obožavati ovo totalno neobično, a superukusno jelo
- Željela bi jesti kiseli kupus na neki ne baš klasičan način?
- Onda imamo rješenje za tebe – pravo zimsko krepko jelo
- Ova varijanta s kiselim kupusom oduševit će i one koji nisu baš najveći ljubitelji te namirnice – sigurno će tražiti repete!
Kiseli kupus nije ukusan samo u kombinaciji s valjušcima ili kao prilog uz krvavice, pečenice ili pire od krumpira. Kod ovog „ludog kiselog kupusa“ radi se o složencu s mljevenim mesom, sirom i – naravno - kiselim kupusom. Lako se spravlja, a okus je fenomenalan.
Sastojci
(za 4 osobe)
• 2 glavice luka
• 1 žlica ulja
• 500 g mljevenog mesa
• 1 limenka kiselog kupusa
• 1 tuba koncentrata rajčice
• 2 pakiranja kiselog vrhnja
• 250 g naribane gaude
• sol, papar
• čili u prahu po želji
• masnoća za kalup za složenac
Priprema
Oguli i nasjeckaj luk. Ugrij ulje u velikoj tavi ili loncu te propirjaj luk, dodaj mljeveno meso pa poprži.
Zatim dodaj kiseli kupus, koncentrat rajčice i jedno pakiranje kiselog vrhnja te sve dobro promiješaj. Začini solju i paprom te po želji dodaj malo čilija.
Namasti kalup za složenac te stavi unutra mješavinu mljevenog mesa i kiselog kupusa. Po tome raspodijeli preostalo pakiranje kiselog vrhnja, a na to jednomjerno raspodijeli gaudu.
Peci složenac u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva toliko dugo dok sir ne bude zlatnosmeđe boje.