Voliš kiseli kupus? Onda ćeš obožavati ovo totalno neobično, a superukusno jelo

Instagram/Getty
Vidi originalni članak
  • Željela bi jesti kiseli kupus na neki ne baš klasičan način? 
  • Onda imamo rješenje za tebe – pravo zimsko krepko jelo 
  • Ova varijanta s kiselim kupusom oduševit će i one koji nisu baš najveći ljubitelji te namirnice – sigurno će tražiti repete! 

Kiseli kupus nije ukusan samo u kombinaciji s valjušcima ili kao prilog uz krvavice, pečenice ili pire od krumpira. Kod ovog „ludog kiselog kupusa“ radi se o složencu s mljevenim mesom, sirom i – naravno - kiselim kupusom. Lako se spravlja, a okus je fenomenalan. 

miss7 kuha Prefine i pahuljasto meke: uz ovaj recept napravit ćeš savršene domaće noklice za juhu

Sastojci 

(za 4 osobe)

• 2 glavice luka

• 1 žlica ulja 

• 500 g mljevenog mesa 

• 1 limenka kiselog kupusa

• 1 tuba koncentrata rajčice 

• 2 pakiranja kiselog vrhnja 

• 250 g naribane gaude 

• sol, papar

• čili u prahu po želji

• masnoća za kalup za složenac 

GASTRO Recept Pažanina: Ručak koji će oduševiti čak i one frajere koji ne mogu zamisliti obrok bez mesa

Priprema

Oguli i nasjeckaj luk. Ugrij ulje u velikoj tavi ili loncu te propirjaj luk, dodaj mljeveno meso pa poprži. 

Zatim dodaj kiseli kupus, koncentrat rajčice i jedno pakiranje kiselog vrhnja te sve dobro promiješaj. Začini solju i paprom te po želji dodaj malo čilija. 

Namasti kalup za složenac te stavi unutra mješavinu mljevenog mesa i kiselog kupusa. Po tome raspodijeli preostalo pakiranje kiselog vrhnja, a na to jednomjerno raspodijeli gaudu. 

Peci složenac u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva toliko dugo dok sir ne bude zlatnosmeđe boje. 

Posjeti Miss7.24sata.hr