Više od pola milijuna ljudi pogledalo je recept za Pavlovu tortu Kate Sušić, a i nas je oduševio!
- Pavlova je sigurno jedna od najpopularnijih proljetnih slastica, a broj obožavatelja raste iz dana u dan
- Za ovu tortu svatko ima svoj recept, a nama je jedan na Instagramu posebno privukao pažnju
- Donosimo recept influencerice Kate Sušić za Pavlovu tortu koju je pogledalo više od 500 tisuća ljudi
- Pročitaj više: Frizijska torta: Ovo je vjerojatno najbrža torta na svijetu, imamo super recept
Pavlova je jedna od najpopularnijih torta i možemo reći da na neki način obilježava dolazak proljeća. Njezina lagana i prhka tekstura koja se savršeno spaja s bobičastim voćem je pravo osvježenje i fantazija za nepce. Internet je prepun recepata za Pavlovu i svaki od njih se po nečemu razlikuje, a sigurni smo da je potrebno neko vrijeme i nekoliko ispečenih torti kako bi pronašli onu savršenu. Nama je za oko zapeo recept influencerice Kate Sušić, a čini se da nismo jedini s obzirom na to da je video pogledalo više od 500 tisuća ljudi. Cijeli recept donosimo u nastavku.
Recept za Pavlovu tortu by Kate Sušić:
Sastojci za kore:
- 3 jaja
- 120 grama šećera
- 1/2 žličice gustina
- 1/2 žličice octa
Sastojci za kremu:
- 3 žumanjka
- 1 puding od vanilije u vrećici
- 1-2 vanilin šećera
- 0.5 l mlijeka
Priprema:
Kore:
1. Potrebno je ugrijati pećnicu na 130 stupnjeva, a za to vrijeme istuci bjelanjke s prstohvatom soli.
2. Kada se pretvore u čvrsti snijeg, postepeno dodaj šećer uz konstantno miksanje. Potrebno je miksati sve dok se pod prstima više ne osjeti šećer.
3. Kada se sve to završi, dodaju su gustin i ocat.
4. Zatim smjesu stavi na pleh i oblikuj po želji (krug je neki najčešći oblik).
5. Kore se peku sat i trideset minuta. Kada se kore ispeku, ostavi ih u pečnici s lagano otvorenim vratima dok se meringa ne ohladi u potpunosti.
Krema:
1. Pomiješaj u zdjelici žumanjke, puding i šećer, te sa strane zagrij mlijeko. Vrelo mlijeko postepeno dodaj u smjesu od žumanjaka- važno je konstantno miješanje kako se ne bi stvorile grudice.
2. Kada dodaš gotovo sve mlijeko u žumanjke, prelij sve sastojke i ostatak mlijeka u posudu za grijanje i pusti da se grije na srednjoj vatri još nekoliko minuta - dok se krema ne zgusne.
3. Kada je gotova, kremu stavi u zdjelu, prekrij plastičnom folijom i stavi u frižider da se sasvim ohladi. Kada se sve ohladi stavi kremu na kore (meringu), zatim dodaj šlag (200ml) i voće po želji. Najbolje je staviti kremu i šlag onaj dan kad ćeš jesti tortu.