Više od pola milijuna ljudi pogledalo je recept za Pavlovu tortu Kate Sušić, a i nas je oduševio!

Eugene Krasnaok on Unsplash
Vidi originalni članak
  • Pavlova je sigurno jedna od najpopularnijih proljetnih slastica, a broj obožavatelja raste iz dana u dan
  • Za ovu tortu svatko ima svoj recept, a nama je jedan na Instagramu posebno privukao pažnju
  • Donosimo recept influencerice Kate Sušić za Pavlovu tortu koju je pogledalo više od 500 tisuća ljudi
  • Pročitaj više: Frizijska torta: Ovo je vjerojatno najbrža torta na svijetu, imamo super recept

Pavlova je jedna od najpopularnijih torta i možemo reći da na neki način obilježava dolazak proljeća. Njezina lagana i prhka tekstura koja se savršeno spaja s bobičastim voćem je pravo osvježenje i fantazija za nepce. Internet je prepun recepata za Pavlovu i svaki od njih se po nečemu razlikuje, a sigurni smo da je potrebno neko vrijeme i nekoliko ispečenih torti kako bi pronašli onu savršenu. Nama je za oko zapeo recept influencerice Kate Sušić, a čini se da nismo jedini s obzirom na to da je video pogledalo više od 500 tisuća ljudi. Cijeli recept donosimo u nastavku.

Recept za Pavlovu tortu by Kate Sušić:

Sastojci za kore:

  • 3 jaja
  • 120 grama šećera
  • 1/2 žličice gustina
  • 1/2 žličice octa

Sastojci za kremu:

  • 3 žumanjka
  • 1 puding od vanilije u vrećici
  • 1-2 vanilin šećera
  • 0.5 l mlijeka
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kate Sušić (@katesusic)

Priprema: 

Kore: 

1. Potrebno je ugrijati pećnicu na 130 stupnjeva, a za to vrijeme istuci bjelanjke s prstohvatom soli.

2. Kada se pretvore u čvrsti snijeg, postepeno dodaj šećer uz konstantno miksanje. Potrebno je miksati sve dok se pod prstima više ne osjeti šećer.

3. Kada se sve to završi, dodaju su gustin i ocat.

4. Zatim smjesu stavi na pleh i oblikuj po želji (krug je neki najčešći oblik).

5. Kore se peku sat i trideset minuta. Kada se kore ispeku, ostavi ih u pečnici s lagano otvorenim vratima dok se meringa ne ohladi u potpunosti. 

Krema:

1. Pomiješaj u zdjelici žumanjke, puding i šećer, te sa strane zagrij mlijeko. Vrelo mlijeko postepeno dodaj u smjesu od žumanjaka- važno je konstantno miješanje kako se ne bi stvorile grudice.

2. Kada dodaš gotovo sve mlijeko u žumanjke, prelij sve sastojke i ostatak mlijeka u posudu za grijanje i pusti da se grije na srednjoj vatri još nekoliko minuta - dok se krema ne zgusne. 

3. Kada je gotova, kremu stavi u zdjelu, prekrij plastičnom folijom i stavi u frižider da se sasvim ohladi. Kada se sve ohladi stavi kremu na kore (meringu), zatim dodaj šlag (200ml) i voće po želji. Najbolje je staviti kremu i šlag onaj dan kad ćeš jesti tortu.

Life&style Najukusniji kolač od pudinga i jagoda koji budi uspomene na djetinjstvo

 

Posjeti Miss7.24sata.hr