Ulje koje svi koristimo uništava neprijanjajuće tave, pogledaj što se zapravo događa

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Maslinovo ulje je ukusno, ali i zdravo i super kao ga često koristiš u svojoj kuhinji
  • Ipak, ima i svoju mračnu stranu
  • Tvrtka koja proizvodi posuđe upozorava na korištenje maslinovog ulja u posudama s neprijanjajućim dnom

 

Maslinovo ulje obožavamo, ono daje sasvim novu dimenziju našim slatama, ribljim specijalitetima i k tome je još tako zdravo, no ono ima i jednu manu. Kad na njemu nešto pržiš, mogla bi uništiti svoje teflonsko posuđe ili ono s neprijanjajućim dnom od drugih materijala. Baš na to je svoje kupce upozorila tvrtka koja proizvodi posuđe Swiss Diamond naglasivši da je najveća pogreška s kojom mogu nanijeti štetu svom neprijanjajućem posuđu je da ga zagriju pa u njega ulijevaju maslinovo ulje


Što se zapravo događa? U Swiss Diamondu kažu da šteta nastaje u trenutku kad se maslinovo ulje toliko zagrije da počne dimiti jer se u tom trenutku počinje i karbonizirati i stvarati onaj tamni talog koji si sigurno već imala prilike vidjeti. Njega je toliko teško ukloniti s posuđa s neprijanjajućim dnom pa ljudi struganjem uništavaju površine tave. Stoga bi maslinovo ulje trebalo koristiti u takvom posuđu isključivo kada nešto pripremamo na manjim temperaturama, tada će sve proći bez ikakvih loših posljedica. 

miss7 kuha Maslac, margarin? Ne, ovo ulje najbolje je za pečenje kolača, keksa i drugih slastica

Posjeti Miss7.24sata.hr