Ukrasna trava preplavila je domove i divno izgleda. Evo kako je i ti možeš imati u svojoj vazi i/li vrtu

Instagam
Vidi originalni članak
  • Tražiš jednostavan i efektan detalj kojim bi mogla razigrati prostoriju bez da potrošiš mnogo novca - isprobaj pampas travu
  • Suha pampas trava apsolutna je vladarica Instagrama, a mnogi je odabiru upravo zbog toga što je cjenovno pristupačna, a istovremeno atraktivna
  • Osim tvog doma, ova ukrasna trava može krasiti i tvoj vrt, a mi ti otkrivamo što sve trebaš poduzeti kako bi ponosno uzgojila vlastiti primjerak

Osim za sjajne recepte i zanimljive modne kombinacije, Instagram je i izvrsno mjesto za pronalazak inspiracije kad je uređenje doma u pitanju. A ako postoji jedna stavka koje se učestalo pojavljuje na fotografijama domova ljubiteljica unutarnjeg uređenja, onda su to sigurno - pampas trava. U rekordnom roku ova je biljka doslovno pokorila društvene mreže i izazvala pravu maniju!

 

Biljke koje pomažu Zeleni saveznici! Ako imaš ove kućne biljke virusi u tvom domu teže opstaju

Što je zapravo pampas?

Riječ je o ukrasnoj travi koja potiče iz Južne Amerike.  Cvate krajem ljeta te njezin busen naraste do 80 centimetara, dok cvijet dosegne visinu i do 200 centimetara. Njezinoj popularnosti uvelike je pridodao specifičan izgled budući da ima stabljiku nalik trstike i cvjetove složene u metlice sive, roza ili bijele boje. Ako poželiš ovu travu uzgojiti u svom vrtu znaj da zahtjeva puno brige pa budi spremna na uklanjanje osušenog lišća, redovito zalijevanje i orezivanje. Sadi se u proljeće, a osim iz sjemena, može niknuti i presađivanjem busena.

 

Life&style Ovih pet pogrešaka kod uređenja stana rade gotovo svi - a dizajneri interijera ih se groze

Egzotičan ures svakog vrta

Iznimno je osjetljiva na niske temperature pa ju je prije zime potrebno pažljivo zaštititi tako da mlade biljke prekrijemo suhim lišćem, a kod starije povežemo listove i korijen te ih prekrijemo slojem malča. Također, pampas trava voli sunčane položaje zaštićene od jakog vjetra. Ako se pravilno brineš o njoj, ona će vrlo brzo izrasti, a upravo zbog tog svojstva je u pojedinim zemljama tretirana kao korov te je njezin uzgoj strogo zabranjen.

 

Life&style Velike ideje za uređenje malog stana - ova četiri trika su stvorena za sve koji imaju malo prostora

Vladarica društvenih mreža

Društvene mreže dale su joj sasvim novo lice pa je tako od ukrasa u vrtovima postala ukras u domovima. Naravno, kad je uređenje interijera u pitanju, radi se o osušenim cvjetovima pampas trave. "Tako jednostavna, a tako efektna" - to bi mogla biti najbolja parola koja opisuje zašto je ova ukrasna trava toliko omiljena. Bez obzira da li je postaviš u visoku vazu u kutu ili od nje kreiraš DIY vijenac na zidu ona će efektno podignuti prostor.

 

miss7 magazin Čarobnjaci za biljke: Svekrvin jezik, slonovo stopalo i kineski dolar su super izbor za svaki stan

Neka bude ružičasta!

Njezin glavna adut je hrapava lepršava tekstura, a na zanimljivosti joj pridodaje i to što dolazi u širokom rasponu boja. Ove godine društvene mreže svjedoče kako su posebno atraktivni ružičasti cvjetovi! Ako je želiš dodatno istaknuti, postavi je uz tamnu pozadinu ili zid - tko će biti još upečatljivija! A ako si i ti poželjela imati jedan ovakav primjerak u svom domu znaj da ga po cijeni od 15 kuna po cvijetu možeš nabaviti u vrtnim centrima i odabranim cvjećarnicama, dok su sadnice pampas trave dostupne po cijeni od 40 kuna naviše.

Posjeti Miss7.24sata.hr