Torta od gumenih medvjedića? Ne moramo imati 7 godina da bismo je obožavali! Evo i recept

haribo.com Torta od gumenih medvjedića
Vidi originalni članak
  • Tražiš inspiraciju za dječji rođendan ili si jednostavno velika obožavateljica gumenih bombona?
  • Ova torta od gumenih medvjedićima doista je prekrasno, šareno i nadasve ukusno iznenađenje 
  • Plus: Nije komplicirana za spravljanje, a definitivno će je voljeti svi, veliki i maleni

Gumeni voćni bomboni, uključujući gumene medvjediće, naravno, među omiljenim su dječjim slatkišima, ali u njima uživaju i odrasli. Kako bi bilo da od tih 'gumenih delicija' pripremiš ukusnu tortu?

Sastojci

Za tijesto:

• 2 jaja

• 50 g šećera

• 1 paketić vanilin šećera

• 1 prstohvat soli

• 40 g jestivog škroba

• 1 žličica praška za pecivo

• 60 g brašna

Za slojeve gumenih bombona:

• 240 grama gumenih medvjedića (npr. HARIBO zlatni medvjedići, zeleni i crveni)

• 150 ml vode

Za kremu od svježeg sira:

• 90 g gumenih medvjedića (zlatni medvjedići, bijeli)

• 40 ml vode

• 500 g nemasnog malomasnog kremastog svježeg sira

• 125 ml mlijeka

• 1 žlica šećera

• 2 šalice vrhnja (po 200 g)

• 2 pakiranja vanilin šećera

Osim toga:

• 1 okrugli kalup za tortu (ø 18 cm)

• 2 okrugla kalupa za tortu (ø 16 cm)

• 450 grama gumenih medvjedića (zlatni medvjedići)

Life&style Za ovaj božanstveno mekani i sočni kolač od sira potrebna su samo 3 sastojka, a gotov je za čas

Priprema

1. Zagrij pećnicu na 180 °C (gore/dolje). Obloži kalup promjera 18 cm papirom za pečenje. Tuci jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu gusta i kremasta, oko 8 minuta. Umiješaj sol.

2. Pomiješaj škrob, prašak za pecivo i brašno, prosij na smjesu od jaja i pažljivo umiješaj. Zatim ulij tijesto u kalup i peci oko 18 minuta dok ne porumeni. Ostavi da se ohladi na rešetki.

3. Za sloj voćnog želea obloži 2 kalupa za pečenje prozirnom folijom. Zagrij 120 g gumenih medvjedića sa 75 ml vode, otopi i stavi u kalup za pečenje. Zatim ostavi da se ohladi. Na isti način pripremi bijele medvjediće sa 40 ml vode.

4. Pomiješaj sir s mlijekom i šećerom u glatku smjesu. Dodaj otopljenim bijelim medvjedićima 2-3 žlice vrhnja i miješaj dok se ne ohladi. Dodaj ostatak vrhnja. Stuci čvrsti šlag, pospi ga vanilin šećerom i umiješaj u smjesu od sira.

5. Prereži biskvit horizontalno i stavi na podlogu za tortu. Okruži obručem za tortu, ostavljajući oko 1 cm prostora.

6. Stavi četvrtinu kreme na podlogu i pusti da se ulije u razmak između podloge i obruča za tortu. Izvadi prvi sloj od medvjedića iz kalupa i stavi na kremu. Prekrij drugom četvrtinom kreme. Na kremu stavi drugi sloj od medvjedića i također premaži četvrtinom kreme. Na kremu zatim stavi drugi biskvit i prekrij preostalom kremom.

7. Ostavi tortu u hladnjaku najmanje 4 sata, najbolje preko noći. Prije posluživanja pažljivo izvadi tortu iz kalupa i ukrasi gumenim medvjedićima.

Life&style Čokoladni soufflé po receptu gastro dive Mary Berry prava je slatka eksplozija

Posjeti Miss7.24sata.hr