Tako kremasta i puna čokolade, Mississippi Mud Pie odmilja zovu "blatna torta"
- Tako sočna, tako čokoladna: Mississippi Mud Pie, ili blatna torta, vjerojatno je najukusnija čokoladna torta ikada
- Kombinacija prhkog tijesta s mekim čokoladnim nadjevom i kremastim preljevom jednostavno je nenadmašna
- Imamo originalni recept za ovu neusporedivu čokoladnu američku senzaciju
Nakon što probaš Mississippi Mud Pie, znat ćete zašto se zove „blatni kolač“: površina torte prošarana je pukotinama, konzistencija je super kremasta, a boja govori sama za sebe. Mississippi Mud Pie je savršena torta za sve ljubitelje čokolade. U originalu se prekrije debelim slojem šlaga nakon što se ohladi. Ali ima božanstven okus čak i bez dodatnog šlaga. Ljeti uz nju dobro ide i svježe voće.
Recept za čokoladnu tortu sa šlagom
Sastojci za tijesto
• 250 g brašna
• 40 g šećera
• 40 g kakaa za pečenje
• 150 g maslaca
• 2 žlice hladne vode
• 1 prstohvat soli
Sastojci za nadjev
• 150 g mekog maslaca
• 250 g šećera
• 4 jaja
• 150 g tamne čokolade
• 300 g vrhnja
• 30 g kakaa za pečenje
Sastojci za preljev
• 400 g šlaga
• 2 pakiranja učvršćivača za šlag
• malo naribane čokolade za ukrašavanje
Priprema
1. Prvo pripremi tijesto: pomiješaj brašno sa šećerom, kakaom za pečenje i prstohvatom soli. Dodaj usitnjeni maslac, a zatim vodu, pa umijesi rukama. Tijesto treba biti čvrsto, ali ne ljepljivo. Po potrebi dodaj još žlicu vode. Zatim tijesto zamotaj u prozirnu foliju i stavi u hladnjak na 30 minuta.
2. Dobro namasti okrugli kalup za tortu, razvaljaj tijesto i podigni rub. Tijesto nekoliko puta izbodi vilicom i peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva desetak minuta.
3. U međuvremenu možeš pripremiti nadjev. Otopi maslac i miješaj ga sa šećerom dok ne postane pjenast. Postupno umiješaj jaja i vrhnje. Otopi čokoladu (npr. u mikrovalnoj) i sve zajedno izmiksaj da postane kremasto.
5. Kremu izlij na prethodno pečeno tijesto, smanji temperaturu pećnice na 160 stupnjeva i peci kolač još 40 do 45 minuta. Nakon pečenja ostavi da se ohladi u kalupu te ga na kraju premaži šlagom i ukrasi naribanom čokoladom.