Tako kremasta i puna čokolade, Mississippi Mud Pie odmilja zovu "blatna torta"

Instagram @cakeandpancake Mississippi mud pie
Vidi originalni članak
  • Tako sočna, tako čokoladna: Mississippi Mud Pie, ili blatna torta, vjerojatno je najukusnija čokoladna torta ikada
  • Kombinacija prhkog tijesta s mekim čokoladnim nadjevom i kremastim preljevom jednostavno je nenadmašna
  • Imamo originalni recept za ovu neusporedivu čokoladnu američku senzaciju 

Nakon što probaš Mississippi Mud Pie, znat ćete zašto se zove „blatni kolač“: površina torte prošarana je pukotinama, konzistencija je super kremasta, a boja govori sama za sebe. Mississippi Mud Pie je savršena torta za sve ljubitelje čokolade. U originalu se prekrije debelim slojem šlaga nakon što se ohladi. Ali ima božanstven okus čak i bez dodatnog šlaga. Ljeti uz nju dobro ide i svježe voće.

Recept za čokoladnu tortu sa šlagom

Sastojci za tijesto

• 250 g brašna

• 40 g šećera

• 40 g kakaa za pečenje

• 150 g maslaca

• 2 žlice hladne vode

• 1 prstohvat soli

Sastojci za nadjev

• 150 g mekog maslaca

• 250 g šećera

• 4 jaja

• 150 g tamne čokolade

• 300 g vrhnja

• 30 g kakaa za pečenje

Sastojci za preljev

• 400 g šlaga

• 2 pakiranja učvršćivača za šlag

• malo naribane čokolade za ukrašavanje

Life&style Slatki kolač od tjestenine neobičan je desert koji se svakako isplati probati

Priprema

1. Prvo pripremi tijesto: pomiješaj brašno sa šećerom, kakaom za pečenje i prstohvatom soli. Dodaj usitnjeni maslac, a zatim vodu, pa umijesi rukama. Tijesto treba biti čvrsto, ali ne ljepljivo. Po potrebi dodaj još žlicu vode. Zatim tijesto zamotaj u prozirnu foliju i stavi u hladnjak na 30 minuta.

2. Dobro namasti okrugli kalup za tortu, razvaljaj tijesto i podigni rub. Tijesto nekoliko puta izbodi vilicom i peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva desetak minuta.

3. U međuvremenu možeš pripremiti nadjev. Otopi maslac i miješaj ga sa šećerom dok ne postane pjenast. Postupno umiješaj jaja i vrhnje. Otopi čokoladu (npr. u mikrovalnoj) i sve zajedno izmiksaj da postane kremasto. 

5. Kremu izlij na prethodno pečeno tijesto, smanji temperaturu pećnice na 160 stupnjeva i peci kolač još 40 do 45 minuta. Nakon pečenja ostavi da se ohladi u kalupu te ga na kraju premaži šlagom i ukrasi naribanom čokoladom.

Life&style Zašto ulijevamo sok od naranče u kavu? Zato jer je to novi, navodno zdravi, trend, a imamo i recept

Posjeti Miss7.24sata.hr