Slasna je, ali... Što sve lubenica radi tvom tijelu ako je često jedeš

Profimedia / @salmahayek Instagram
Vidi originalni članak
  • Lubenica je pravi prirodni slatkiš koji ti može olakšati proces gubitka kilograma
  • Vitamin C i A čine te ljepšom i pomažu u borbi protiv starenja
  • Lubenica djeluje poput prirodne viagre i poboljšava seksualni život

Sigurno si se već zasladila s ovim pravim prirodnim slatkišem u kojem možemo uživati bez imalo grižnje savjesti. Osim što je slasna, lubenica sjajno gasi ljetnu žeđ i prkosi vrućini te ima genijalne učinke na tvoje tijelo. Neki su nas stvarno iznenadili...

1. Jača imunitet i čini te ljepšom

Ovo ostalih nutritivnih bogatstava, sadrži vitamine A i C.  Svi ti vitamini i minerali uključeni su u rad imunološkog sustava. To sigurno već znaš. Međutim, možda ne znaš da te čini ljepšom. Vitamin C štiti tvoju kožu pri pretjeranom izglaganju suncu i ima na nju anti-ageing efekt. Dakle, evo jednom dobrog razloga da jedeš lubenicu na plaži!  Neizostavan je i vitamin A koji sjajno utječe na zdravlje tvoje kose te je čini jačom i sjajnijom.

Life&style Izgleda da cijelo vrijeme jedemo lubenicu na pogrešan način - kako se zapravo pravilno jede?

 

2. Dobro utječe na rad bubrega

Lubenica je, kao što sigurno već znaš, bogata vodom i različitim mineralima pa je, samim time, prirodni antioksidans. Velike količine tekućine pomažu čišćenju toksina iz organizma te pomažu bubrezima da se riješe viška tekućine. U konačnici, lubenica je pravi diuretik koji će rasteretiti tvoj mokraćni sustav i tijelo nepotrebnih tvari. 

 

3. Pomaže pri mršavljenju i oporavku od vježbanja

Lubenica se svakako nalazi na listi namirnica koje pomažu pri procesu mršavljenja. Naime, siromašna je kalorijama pa na 100 grama sadrži svega 30 kalorija. Osim toga, u njenom sastavu nalazi se dosta vlakana i čak 92 posto vode. Dakle, možeš je konzumirati bez pretjeranog straha od debljanja i koristiti kao dostojnu zamjenu kada baš poželiš smazati hrpu slatkiša. Još jedna dobra stvar je to što konzumacija lubenica može ublažiti i upalu mišića nakon treninga. S obzirom da je bogata aminokiselinama, potiče cirkulaciju i opušta žile te posljedično olakšava bol. Uostalom, moraš priznati da je jako dobra nagrada za trud na treningu!

tajna vitkih nogu Kakve noge ima 55-godišnja Elle MacPherson! Otkrila je besplatne trikove koji joj pomažu da se riješi oticanja i celulita

4. Zdravo srce i britak um

Lubenica u sebi, naime, sadrži aminokiseline potrebne za proizvodnju dušikova oksida koji igra važnu ulogu u normalnom radu srca. Osim toga, ona smanjuje razinu kolesterola u krvi.  S druge strane, postoji još jedan jako dobar razlog zbog kojeg bismo svi trebali posegnuti za komadićem lubenice. Ona je bogata vitaminom B6 i odlična je rad malih sivih stanica. Odlično će utjecati na tvoj um i pamćenje. 

5. Dobar seksualni život 

Kao što smo već spomenuli, lubenica sadrži aminokiselinu citrulin, a postoje znanstvenici koji djelovanje citrulina uspoređuju s djelovanjem viagre. I citrulin opušta krve žila, a upravo u tome se krije čar viagre. Iako, naravno, nije jaka koliko i poznati preparat za potenciju, stručnjaci kažu da je djelotvorna i kod muškarca i kod žene. 

 

City Center one Haljina koja laska svakoj figuri i svakoj dobi - evo kako je nositi ovo ljeto

 

Posjeti Miss7.24sata.hr