Sezona paprika je na vrhuncu! One zapečene sa sirom su uistinu za prste polizati

Pinterest/Jason Rampe
Vidi originalni članak
  • Ljubitelji paprika pozor! Za vas imamo pravu pravu pravcatu jesensku deliciju koja izaziva zazubice
  • Riječ je o pečenim paprikama punjenima mekanom govedinom, karameliziranim lukom i topljenim sirom
  • Navedeni recept bit će dostatan za 4 osobe, a vrijeme njegove pripreme iznosi sat vremena

S dolaskom jesenitržnice i police s povrćem u trgovinama preplavile su paprike! Mnoge domaćice već su prionule spremanju zimnice, a ovu 'kraljicu jeseni' osim za sjajan ajvar, pečenje i salate možeš iskoristiti i kao idealnu namirnicu za kreiranje punjenih jela. Uz dobro nam poznatu inačicu punjene paprike s mljevenim mesom, tu je i ona pečena varijanta sa sirom. A jednu takvu inačicu otkrivamo ti u nastavku. Ovaj recept možda iziskuje malo našeg vremena i pažnje, ali je dobiveni rezultat uistinu je za prste polizati!

LIFESTYLE Ove stvari u kući prljavije su od wc školjke, za jednu ne možemo vjerovati

Tvoje zdravlje Crvena, zelena ili žuta paprika? Jedna od njih je najzdravija - znaš li koja?

Sastojci:

500 g kratkih goveđih rebara

4 velike paprike babure

2 žuta luka

2 režnja češnjaka

12 kriški topljivog sira

2 žlice biljnog ulja

2 žlice soli

1/2 žlice mljevenog papra

Life&style Mljevena crvena paprika čini čuda u našem tijelu: evo 7 razloga zašto je jesti što češće

Priprema:

Kratka goveđa rebra stavi u zamrzivač na sat vremena, a u međuvremenu pripremi paprike. Izreži ih po dužini te očisti unutrašnjost, no ostavi peteljku. Stavi grijati zasoljenu vodu, a kada ona proključa u nju stavi paprike na dvije minute kako bi se blanširale. Po isteku tog vremena izvadi ih iz vode te ostavi da se ohlade i osuše. Nasjeckaj luk, češnjak i 4  kriške sir na komadiće. Goveđa rebra izvadi iz zamrzivača i nareži na tanke ploške.

U tavu dodaj ulje, a kada se ono ugrije ubaci narezanu govedinu, češnjak te sol i papar po želji. Kuhaj miješajući naredne 3-4 minute dok govedina dodatno ne omekša. Smanji vatru, dodaj luk i prstohvat soli te ostavi da se krčka narednih 20 minuta, uz povremeno lagano miješanje.

Dobro osušene paprike ispeci u pećnici koja je prethodno zagrijana na 200°C. Znat ćeš da su gotove u onom trenutku kada poprime tamnu boju, odnosno djeluju zagoreno. Tada ih izvadi i napuni prethodno spravljenom smjesom na vrh koje ćeš postaviti preostale kriške sira. Napunjene paprike vrati na 2-3 minute u pećnicu kako bi se sir u potpunosti otopio. I to je to, idealni jesenski ručak je spreman!

Posjeti Miss7.24sata.hr