Sezona je! Oduševi svoje goste ovim zamamnim, a brzim kolačem od trešanja i jogurta

Vidi originalni članak
  • Osim što su tako ukusne, trešnje su i iznimno korisne za naše zdravlje budući da obiluju vitaminima i nutrijentima
  • Ako nisi ljubiteljica preslatkih deserata definitivno bi trebala isprobati ovaj u kojem se sočan biskvit spaja upravo s trešnjama
  • Brz je i jednostavan za pripremu, a tako dobro pristaje uz toplu šalicu kave, sladoled od vanilije ili tučeno vrhnje

Sezona trešanja je u punom jeku! Jesi li znala da su upravo trešnje među voćem na trećem mjestu po brojnim blagotvornim učincima po zdravlje? Odličan su izvor vitamina A, B1, B2, B3, B6, C i K te minerala kalija, kalcija, željeza, bakra i magnezija. Bogate su i antioksidansima, a potiču i proizvodnju kolagena, proteina ključnog za zdravlje kože, kostiju i vezivnog tkiva. Naravno, najbolje ih je konzumirati svježe, ali teško im je odoljeti i u nešto slađoj varijanti.

Life&style Evo kako još u kuhinji možeš iskoristiti prezrelo voće - imamo šest dobrih ideja

Ljubiteljicama umjereno slatkih kolača zasigurno će se svidjeti kolač čiji ti recept donosimo u nastavku. Riječ je o spoju ukusnog biskvita i trešanja koji tako dobro paše uz popodnevnu kavicu i kratki predah na terasi. Uz to, njegova priprema je iznimno brza i jednostavna pa će ga bez problema napraviti i oni koji nisu vični spremanju slastica.

Life&style Kremasti kolač od marcipana i sira – kladimo se da će svi tražiti repete, ali i recepte!

Potrebni sastojci:

500 g trešanja

250 g brašna

180 g šećera

2 jogurta (čvrsta)

125 g otopljenog maslaca

50 ml mlijeka

4 jaja

1 vanilin šećer

1 prašak za pecivo

Miss kuha Sočno, mirisno i osvježavajuće: Jednostavni recept za kolač od jagoda i sira zaista vrijedi isprobati

Priprema:

Na samom početku trešnje očisti od koštica i peteljki. U dvije posudu odvoji bjelanjke i žumanjke. Bjelanjke istuci u čvrsti snijeg uz postepeno dodavanje pola navedene količine šećera. Žumanjke miješaj s preostalim šećerom i vanilin šećerom te im dodaj  jogurt, otopljeni maslac i brašno s praškom za pecivo. Na kraju u sve to lagano umiješaj snijeg od bjelanjaka.

Smjesu stavi u namašćeni i pobrašnjeni kalup te po vrhu rasporedi očišćene trešnje. Peci pola sata u pećnici na 180 stupnjeva. Kolač serviraj ohlađen i izrezan na kockice. Uz ovaj biskvit sjajno će pristajati sladoled od vanilije ili tučeno vrhnje. U slast!

 
Posjeti Miss7.24sata.hr