Savršeno za ljeto: 5 brzih trikova za spravljanje savršene salate s tjesteninom
- Tipično ljetna, savršena uz jela s roštilja, tipično ukusna: salata s tjesteninom
- Savršena je pratiteljica na izlete i piknike, superjednostavno se spravlja, a toliko je raznolika da će zadovoljiti svako nepce
- Ovih pet tajnih trikova garantirano će ti pomoći da usavršiš svoju salatu s tjesteninom za sljedeće roštiljanje s ekipom
Stručnjaci za spravljanje salata s tjesteninom znaju sljedeće: nije svaka salata s tjesteninom ista! Od prekuhane tjestenine do premekanog povrća – kod spravljanja se mogu potkrasti razne greškice. Bez brige, s ovih pet superjednostavnih, a opet vrlo učinkovitih trikova moći ćeš usavršiti svoju salatu s tjesteninom.
1. Skuhati tjesteninu al dente
Ako želiš izbjeći gnjecavu i „vlažnu“ salatu s tjesteninom, onda obavezno moraš skuhati tjesteninu al dente. Tako tjestenina može upiti još puno dressinga pa salata neće brzo omekšati.
2. Pravilno posluživanje
Bez problema možeš spraviti salatu s tjesteninom dan ranije te je držati u hladnjaku. Međutim, najmanje pola sata prije posluživanja moraš je izvaditi iz hladnjaka te ostaviti da se ugrije na sobnoj temperaturi. Važno: lisnatu salatu i priloge dodaj tek netom prije posluživanja. Tako ćeš spriječiti da „uvene“.
3. Nemoj ispirati tjesteninu
Ako želiš spraviti aromatičnu salatu s tjesteninom, preskoči ispiranje s hladnom vodom. Direktno stavi kuhanu tjesteninu u dressing te ostavi da se tamo ohladi – tako će tjestenina upiti više umaka te pri tome i više arome i začina.
4. Koristi kvalitetne namirnice
To nije neka tajna, ali to često zaboravimo: dobre namirnice vode do dobre salate s tjesteninom. Pokušaj koristiti domaće i svježe povrće te izbjegavaj zamrznuto povrće.
5. Važna je pravilna mješavina
Salata s tjesteninom bit će osobito puna okusa ako dodaš što je moguće više aroma i začina. Mješavina začinskog bilja, hrskavog povrća, pikantnog ukiseljenog povrća, slanog sira i maslina može obogatiti okusima već i najjednostavniju salatu s tjesteninom.