Samo dva trika dijele te od savršeno skuhane tjestenine - a da ih isprobaš?

Instagram/Getty
Vidi originalni članak
  • Kad kuhaš tjesteninu, ne radi se samo o tome koliko je kuhana ili koju vrstu tjestenine kuhaš
  • Ono što tjesteninu čini doista ukusnom, jest dobra povezanost tjestenine i umaka
  • A pri tome se radi o dvije ključne stvari na koje treba obratiti pažnju već pri kuhanju 

Mnogi ljudi spravljaju tjesteninu tako da u vodu za kuhanje dodaju malo ulja – jer tako žele spriječiti da se tjestenina lijepi. I ti? Sigurno te je to učila mama ili baka? Međutim, to i nije baš najbolja ideja…

Life&style Ako tri puta tjedno jedeš tjesteninu nećeš se udebljati! Ima samo jedno malo pravilo...

Ulje u vodi za kuhanje tjestenine: da ili ne?

Kratko i jasno: ne! Naime, tjestenina će zbog ulja biti „skliska“ te se neće moći dobro povezati s umakom. Dakle, radije stavi tjesteninu u kipuću vodu bez ulja te je promiješaj s vremena na vrijeme s pomoću žlice. Potom izlij vodu za kuhanje te stavi umak direktno na tjesteninu. 

I još nešto: nemoj oplahnuti tjesteninu vodom! 

Kad skuhaš tjesteninu, prebaciš je u cjedilo da se dobro ocijedi te je odmah malo oplahneš hladnom vodom? Pa, odsad nemoj ni to više raditi! Preskoči to, odnosno ocijedi tjesteninu i odmah je pomiješaj s umakom! Ako ćeš je oplahnuti vodom, isprat ćeš dodatno škrob – koji ti je potreban da se tjestenina i umak dobro povežu. 

Life&style Dobra vijest za obožavateljice tjestenine: ne deblja ako slijediš ovo jednostavno pravilo!

Posjeti Miss7.24sata.hr