Salata od tjestenine po receptu Jamiea Olivera na stolu će biti za 10 minuta - savršeno ljetno jelo

Instagram @jamieoliver Foto: Instagram @jamieoliver
Vidi originalni članak
  • Ljeti gotovo nitko ne želi provoditi sate u kuhinji - iznad vruće ploče za kuhanje, ili ispred usijane pećnice
  • Dakle, potrebna je osvježavajuća alternativa odnosno ručak koji se brzo priprema
  • Ova salata po receptu Jamiea Olivera idealno je ljetno jelo – spravlja se brzo i lako, a preukusna je

Ljeti svi žudimo za laganim jelima koja ne opterećuju organizam, ali i za jelima za koja nam ne treba puno vremena za vrućim štednjakom ili pećnicom. Idealno rješenje? Salata od tjestenine! Možeš uživati u njoj dok je mlaka ili hladna i lako je pripremiti večer prije, na primjer, za uživanje sljedeći dan ili za ručak na poslu.

Postoji puno recepata za salatu od tjestenine, ali možda nijedan nije tako jednostavan i pun dobrih hranjivih tvari kao Jamie Oliverova omiljena salata od tjestenine. Gotova je za deset minuta, ima jednostavan popis sastojaka i impresionira mediteranskim okusom. Svakako je probaj!

Salata od tjestenine po receptu Jamieja Olivera

Sastojci:

• 300 g tjestenine 

• 1 krastavac

• 500 g rajčice

• 30 g svježeg bosiljka

• 2 žlice maslinova ulja

• 1 žličica crvenog vinskog octa

• 125 g mladog špinata

• 80 g fete

• po želji: 1 čili papričica

Life&style Tiramisu bez jaja: jednako je fin, a u ljetnoj varijanti izbacili smo 'opasnu' namirnicu, sirova jaja. Evo recepta!

Priprema:

1. Skuhaj tjesteninu u loncu s kipućom slanom vodom prema uputama s pakiranja.

2. U međuvremenu grubo naribaj krastavac, iscijedi višak tekućine i stavi naribani krastavac u veliku zdjelu za salatu.

3. Prereži i nasjeckaj rajčice, odbacujući višak sjemenki, te ih dodaj u zdjelu.

4. Tanko nareži 2/3 listova bosiljka i (ako koristiš) nasitno nasjeckaj čili papričicu. Dodaj oboje smjesi krastavca i rajčice, dodaj 2 žlice maslinova ulja, zatim 1 žličicu crvenog vinskog octa i promiješaj.

5. Nakon što je tjestenina kuhana al dente, ocijedi je i isperi pod hladnom tekućom vodom, a zatim je dodaj u zdjelu i sve dobro promiješaj. Začini morskom soli i crnim paprom.

6. Posloži oprani mladi špinat na tanjur (ili dno posude u kojoj ručak nosiš na posao) i na vrh rasporedi salatu od tjestenine. Pospi feta sirom i preostalom trećinom listova bosiljka. 

Savjet: kako bi se okusi mogli razviti, Jamie Oliver preporučuje da se salata od tjestenine marinira u hladnjaku preko noći.

Life&style Tart od naranče: Ovaj osvježavajući desert bez pečenja je savršena ljetna slastica

Posjeti Miss7.24sata.hr