S ovim švedskim trikom će ti zobene pahuljice biti fantastično kremaste

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Zobene pahuljice i nisu baš na vrhu liste superukusnih namirnica
  • Međutim, jako su zdrave i dobre su za zdravlje – a i brzo se spravljaju
  • S ovim švedskim trikom će zobene pahuljice dobiti finu kremastu teksturu

Zobene pahuljice možemo uvijek jesti! Jeftine su, zdrave i zasitne – premda im okus može s vremenom postati dosadan. Ako želiš „nabrijati“ svoje zobene pahuljice te želiš savršenu kremastu gustoću, isprobaj ovaj švedski trik.

Naime, neke švedske zobene pahuljice su mješavina cijelih pahuljica i fino mljevenog zobenog brašna. Tako se u kašu dodaje još dodatnog škroba – koji se pak pobrine za meku konzistenciju.

Hrana Jela sam zobenu kašu svako jutro dva mjeseca - evo što sam zaključila

Kako spraviti zobene pahuljice na švedski način

Stavi šalicu zobenih pahuljica u mikser ili multipraktik te miksaj tako dugo dok ne nastane fino brašno. Zatim pospremi brašno u hermetički zatvorenu kutiju ili vrećicu za zamrzavanje.

Sljedeći puta kad ćeš jesti zobene pahuljice zamijeni jednostavno četvrtinu uobičajenih zobenih pahuljica sa zobenim brašnom te dodaj vode ili mlijeka kao i inače. Brzo promiješaj kako ne bi nastale grudice. Dobar tek!

 

 

SAVJETI Evo zašto bi u kadu trebala ponijeti čarapu napunjenu zobenim pahuljicama

Posjeti Miss7.24sata.hr