Ručak u 30 minuta: Zapečeni njoki s mozzarellom i špinatom osvajaju okusom, a gotove su u tren

Instagram @easycookingwithmolly
Vidi originalni članak
  • Brzi recepti su nam uvijek dobrodošli, pogotovo u ovo doba godine kad se sve ponovno ubacuje u 'višu brzinu'
  • misGASTRO ima jako dobar recept za prefine zapečene njoki, a priprema je vrlo jednostavna
  • Zabilježi ovaj recept i u manje od pola sata napravi ukusan ručak za cijelu obitelj

Brzi i ukusni zapečeni njoki sa mozzarellom i špinatom zadovoljit će nepca i onih najizbirljivijih! Aromatičan, jednostavan umak sa špinatom i rajčicama uz dodatak meda i mozzarelle, daje ovom jelu fantastičan okus. Za dodatnu aromu, koristi rajčicu sa začinskim biljem.

Za pripremu i pečenje trebat ćeš izdvojiti 30 minuta, a količina je dostatna za 4 porcije. 

Sastojci: 

  •  1 žlica maslinovog ulja
  •  3 češnja češnjaka, oguljena i zdrobljena
  •  1 veliki luk oguljen i sitno nasjeckan
  •  700 g pasirane rajčice
  •  1 žličica meda
  •  80 g baby špinata
  •  sol i svježe mljeveni crni papar
  •  800 g svježih njoki
  •  300 g mozzarelle

Life&style Neodoljiva domaća pita od blitve i sira na sasvim drugačiji način

Po želji:

  •  25 g svježeg bosiljka
  •  svježe naribani parmezan za posluživanje

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 200 C.
  2. U velikoj tavi zagrij maslinovo ulje (koristi tavu koja može ići i u pećnicu). Dodaj češnjak i luk, pirjaj ih 5 minuta dok ne omekšaju.
  3. Dodaj rajčicu, med, špinat, sol i papar te njoke. Također, ako koristiš, dodaj svježi bosiljak. Pirjaj oko 5 minuta dok se sastojci ne sjedine, a špinat počne venuti.
  4. Zatim dodaj mozzarellu narezanu na komadiće.
  5. Pripremljeno jelo stavi u pećnicu na otprilike 15 minuta, dok mozzarella ne poprimi zlatno smeđu boju. 

Life&style Prefina ljetna pita s tikvicama, cherry rajčicama i feta sirom

Posjeti Miss7.24sata.hr