Ručak u 30 minuta: Zapečeni njoki s mozzarellom i špinatom osvajaju okusom, a gotove su u tren
- Brzi recepti su nam uvijek dobrodošli, pogotovo u ovo doba godine kad se sve ponovno ubacuje u 'višu brzinu'
- misGASTRO ima jako dobar recept za prefine zapečene njoki, a priprema je vrlo jednostavna
- Zabilježi ovaj recept i u manje od pola sata napravi ukusan ručak za cijelu obitelj
Brzi i ukusni zapečeni njoki sa mozzarellom i špinatom zadovoljit će nepca i onih najizbirljivijih! Aromatičan, jednostavan umak sa špinatom i rajčicama uz dodatak meda i mozzarelle, daje ovom jelu fantastičan okus. Za dodatnu aromu, koristi rajčicu sa začinskim biljem.
Za pripremu i pečenje trebat ćeš izdvojiti 30 minuta, a količina je dostatna za 4 porcije.
Sastojci:
- 1 žlica maslinovog ulja
- 3 češnja češnjaka, oguljena i zdrobljena
- 1 veliki luk oguljen i sitno nasjeckan
- 700 g pasirane rajčice
- 1 žličica meda
- 80 g baby špinata
- sol i svježe mljeveni crni papar
- 800 g svježih njoki
- 300 g mozzarelle
Po želji:
- 25 g svježeg bosiljka
- svježe naribani parmezan za posluživanje
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 200 C.
- U velikoj tavi zagrij maslinovo ulje (koristi tavu koja može ići i u pećnicu). Dodaj češnjak i luk, pirjaj ih 5 minuta dok ne omekšaju.
- Dodaj rajčicu, med, špinat, sol i papar te njoke. Također, ako koristiš, dodaj svježi bosiljak. Pirjaj oko 5 minuta dok se sastojci ne sjedine, a špinat počne venuti.
- Zatim dodaj mozzarellu narezanu na komadiće.
- Pripremljeno jelo stavi u pećnicu na otprilike 15 minuta, dok mozzarella ne poprimi zlatno smeđu boju.