Rougemarin City poziva na prefinu salatu od muškatne tikve, a to zvuči kao poziv koji se ne odbija
- Siječanj je mjesec u kojem je većina ljudi na odvikavanju. Od hrane, pića, trošenja, tulumarenja...
- Rougemarin City je pokazao da se u ovom slučaju ne trebamo bojati kad je riječ o hrani
- Teške zalogaje jednostavno možemo zamijeniti lakšima, a pritom ipak uživati u svakom zalogaju
Nažalost ili nasreću, vrijeme blagdanskih gozbi je iza nas, početak nove godine uvijek je vrijeme za lagani detoks i povratak u stvarnost. Ponovno zbrajamo i oduzimamo kalorije, izbjegavamo nepotrebne zalogaje, a duge siječanjske šetnje vraćaju nas polako u život. Oni hrabriji i motiviraniji su već krenuli s vježbanjem, a ostali su se ipak odlučili za varijantu - korak po korak.
Jedan od prvih koraka su laganiji obroci, a pritom ne moramo nužno žrtvovati uživanje u hrani. Tako su nas iz Rougemarin Cityja razveselili njihovim prijedlogom za ručak ili večeru, a radi se o prefinoj salati od muškatne tikve.
"Nakon teške i tradicionalne hrane u kojoj smo uživali tijekom blagdana, predlažemo jednu lakšu, ali jednako ukusnu opciju u Rougmarin Cityju: salata od muškatne tikve" napisali su na društvenim mrežama ovog popularnog lokala u Petrinjskoj ulici u Zagrebu i dodaju:
"Ova lagana, ali zasitna salatica sastoji se od muškatne tikve, pečene ricotte, nara, mix mladih salatica, cous-cousa i tostiranih lješnjaka. Uz pita kruh ili bez njega, ovisi kako tko preferira. Lagano, ali hranjivo jelo kako biste organizam odmorili od pečenja, bunceka i adventskih kobasica."
Sudeći prema navedenom, ne sumnjamo da ćemo jednako uživati i u ovoj finoj deliciji.
U kuhinji Cityjevog starijeg brata Rougemarina, u Folnegovićevoj 10, također pripremaju ukusne salate. Njihov prijedlog za siječanjski detoks je nešto konzervativniji, ali cezar salata pripada vrhunskim klasicima među salatama.
Dokaz je to da i salate više nisu zloglasne kao što su nekad bile...