Romantičarke, pozor! Ovi božićni filmovi spoj su blagdanskog duha i ljubavnih priča

Weheartit
Vidi originalni članak
  • Nema ništa ljepšeg od toga da se uz topli napitak ušuškamo u dekicu i pogledamo dobar film
  • Ovoga puta prisjetili smo se nekih od najljepših romantičnih komedija čija je radnja vezana uz Božić
  • Ako si ih već pogledala vjerujemo da ćeš ih se rado i prisjetiti, a ako nisi onda znaj da ćeš doista uživati

Priznajemo, obožavamo božićne romanse! Neke romantične komedije poput 'Zapravo ljubav' i 'Dnevnik Bridget Jones' pretvorile su se u neizostavne blagdanske klasike. Tu su i klasici ovog žanra, poput 'Kako je Harry sreo Sally' i 'Male žene' koje nerijetko ne povezujemo direktno uz božićne filmove, ali svakako sadrže notu blagdanske magije.

U nastavku smo se prisjetili još sedam, više i manje, poznatih romantičnih komedija za koje vjerujemo kako će te uspješno uvesti u svečano raspoloženje i razgaliti tvoje srce. A ako si u potrazi za novim božićnom naslovima, onda svakako zaviri ovdje.

Life&style Prošlo je 30 godina od filma Sam u kući, a evo kako danas izgledaju lopovi Marv i Harry

Dok si spavao (While You Were Sleeping)

Ovaj se film nerijetko nepravedno zaboravi u raspravama oko toga koji je najbolji ljubavni božićni film. Lik Sandre Bullock pretvara se da je zaručnica muškarca u kojeg je zaljubljena i koji je u komi. Ubrzo upoznaje njegovu obitelj, a to dovodi do niza komičnih situacija. Svakako ga se vrijedi prisjetiti!

Snježna mladenka (Snow Bride)

Dio filmskih kritičara ovu romantičnu komediju smatra jednim od najboljih proizvoda studija Hallmark. Katrina Law glumi novinarku koja istražuje političku obitelj i koja se infiltrirala u njihove redove spojivši se s jednim od članova. No, novinarski zadatak pretvorio se u neočekivanu ljubavnu priču.

Prisjetili smo se Osvojio nas je kao mali Sam u filmu 'Zapravo ljubav', a evo gdje je Thomas Brodie-Sangster danas

Božićni ugovor (The Christmas Contract)

U osnovi, ovaj je film mini okupljanje postave poznate teen serije 'One Tree Hill'. Radnja filma vezana je uz djevojku Jolie koja ne želi sama ići kući za praznike i suočiti se s bivšim dečkom i njegovom novom djevojkom. Brat njezine prijateljice pristaje pretvarati se da joj je dečko, a ti već sada sigurno možeš pogoditi kako će priča završiti.

Ljubav i praznici (The Holiday)

Ova romantična komedija može se pohvaliti zvjezdanom ekipom jer su glavne uloge povjerene Kate Winslet, Cameron Diaz i Judeu Lawu. Priča je ovo o zamjeni koja je dvjema ženama donijela toliko željenu promjenu. Ovaj dopadljiv film svakako vrijedi pogledati ponovno.

Ljepotica i duh (The Spirit of Christmas)

Ma kakva bi to božićna romansa bila kao u nju ne bi upleli i jednog duha. Thomas Beaudoin glumi duha koji progoni kuću koju naša vodeća dama (glumi je Jen Lilley) pokušava prodati. Ali samo na Božić! Tajna ubojstva i romansa koja spaja dva svijeta, što možemo više poželjeti!

Ljubav na ekranu Sigurno ćeš se prepoznati - ovaj ljubavni film odgovara statusu tvoje veze

Nasljedstvo Božića (Christmas Inheritance)

Uz Hallmark, Netflix se posljednjih godina profilirao kao platforma koja nudi dopadljive romantične filmove. Prvi, a mnogi vjeruju i najbolji među njima, u originalu je nazvan 'Christmas Inheritance', a njegova radnja prati uvriježenu šprancu o djevojci koja se iz velikog grada seli u manji kako bi ondje otkrila "pravo značenje Božića".

Obećanje pod imelom (The Miseltoe Promise)

Na listi se našla još jedna lažna ljubavna veza. Ovoga puta Jaime King i Luke McFarlane glume strance koji se odluče pretvarati da su par kako bi riješili svoje trenutne probleme. Kao i uvijek, kemija i šarm glavnog glumačkog para izdvaja ovaj film od mnogih drugih filmova s vrlo sličnim radnjama.

Posjeti Miss7.24sata.hr