Love&Sex

8 ljubavnih lekcija koje možemo naučiti iz nama kultunog filma 'Zapravo ljubav'

  • Vrijeme je blagdana, slobodnih dana, odmora i uživanja pred televizorom uz neki lagani film
  • Uz već tradicionalni "Sam u kući" pojavi se i koji naslov koji nam razgali srca 
  • Jedan od takvih filmova definitivno je "Zapravo ljubav“…

Svake godine se totalno raznježimo kad nanovo pogledamo božićni film „Zapravo ljubav“. Zašto? Zato jer je taaakooo romantičan – ali i poučan! Pogledaj koje ti sve ljubavne pouke nudi…

1. Nemoj varati svog partnera – prije ili kasnije će to saznati 

Kad se Harry (Alan Rickman, nikada te nećemo zaboraviti!) dao zavesti od svoje tajnice te joj je kupio lančić, napravio je golemu pogrešku. Njegova žena Karen je to saznala i pitala ga na kraju: „Je li to samo lančić, seks ili – što bi bilo najgore – ljubav?“ 

via GIPHY

2. Ljubav ne poznaje godine 

Je li to klinac u osnovnoj školi (mali Sam) ili netko tko ima 99 godina – čovjek se u svakoj dobi može zaljubiti – čak i imati ljubavne jade. 

via GIPHY

3. Ponekad se zbog ljubavi treba šutjeti 

Ako si zaljubljena u dečka svoje najbolje prijateljice – radije joj to nemoj reći. U nekom trenutku ćeš ga preboljeti – kao i Mark. Legendarna je scena kad je Juliet izjavio svoju ljubav s pomoću natpisa na velikom bloku, a zatim se odlučio pomiriti sa svojom nesretnom ljubavi: „Dosta, sada je dosta!“, rekao si je – i nama još uvijek ide suza niz obraz. 

 

Možda vas zanima Imaš li dovoljno hrabrosti? Ovi božićni filmovi su toliko LOŠI da ih jednostavno moraš pogledati! Rubrika Life&style Life&style

4. Ljubav može prebroditi sve granice 

Ako netko govori različite jezike, poput Jamiea i Aurelije, dolazi iz različitih društvenih slojeva ili neprijateljski nastrojenih obitelji – ništa nije snažno poput ljubavi. Kao što nas je to dvoje naučilo: nakon prekida se sve brzo može okrenuti nabolje. Naime, na početku filma je Jamiea prevarila partnerica – a on je uskoro sreo Aureliju. 

via GIPHY

5. Možeš imati svakoga – čak i ako ti se čini nedostižnim! 

Kao što Natalie na kraju dobije premijera, tako i mi smijemo sanjati kad je riječ o pravoj ljubavi. Je li on nadareni glazbenik, poznati glumac ili zgodan bogataš… u ljubavi je sve moguće! 

via GIPHY

6. Ponekad je dobro ponašati se opet kao tinejdžerica

Iskreno: što bi bila ljubav bez „poludjet ću, tip je stvarno super“ – trenutaka?

Možda vas zanima Najromantičniji film godine “Last Christmas” uskoro je u kinima, a evo zbog čega je tako poseban! Rubrika Life&style Life&style

7. Svog budućeg možeš upoznati bilo gdje

Pa čak i na snimanju pornića! Kao što je Judy srela svog Johna. Scene u kojima su njih dvoje jednostavno su fenomenalne. 

via GIPHY

8. Ljubav nas čini totalno ludima – u najboljem smislu 

Može se reći i drugačije: leptirići u trbuhu čine nas neuračunljivim „dobre sam volje“-čudovištima. Iskreno: to je stanje kojem svi težimo. U tom duhu: sretan Božić! 

via GIPHY

Photo: universal studios

Komentari 0