Recept Cameron Diaz za tjesteninu s limunom doista je originalan, jednostavan i preukusan
- Uvijek tražimo nove načine kako začiniti tradicionalnu tjesteninu i stvoriti neki novi neodoljivi okus
- Srećom, Cameron Diaz odvela nas je u svoj dom na Instagramu i otkrila jedan doista primamljiv recept
- Slavna glumica pokazala je kako napraviti tjesteninu s limunom i češnjakom i sirom
Ovo jelo slavna glumica spravlja kad joj je suprug izvan grada, a izvrsno je jelo za spajanje s čašom dobrog bijelog vina. Ako se tjestenini doda malo limuna, češnjaka, sira, ulja i maslaca, što stvarno može poći po zlu? Uostalom, pogledaj recept za tjesteninu à la Cameron Diaz. Obzirom da omiljena glumica ima istančan ukus za lijepe i zdrave stvari, ovaj recept se sasvim dobro uklapa u njezin kvalitetni lifestyle.
Napomena: sir i maslac mogu se zamijeniti veganskim opcijama poput maslaca na biljnoj bazi i hranjivog kvasca.
Sastojci
• 1 pakiranje tjestenine
• 1 glavica češnjaka
• 1 šalica parmezana
• 4 žlice maslaca
• 3-5 limuna, iscijeđeni sok
• 1-2 žlice maslinovog ulja
• sol
Priprema
1. Zakuhaj slanu vodu i dodaj tjesteninu. Kuhaj dok ne bude al dente pa uzmi 1 šalicu vode od kuhanja za kasnije te ocijedi tjesteninu.
2. Iscijedi limun.
3. Oljušti i nasjeckaj češnjak.
4. Zagrij maslinovo ulje na umjerenoj vatri u loncu. Smanji vatru pa dodaj češnjak i maslac.
5. Dodaj sol i sok od limuna.
6. Ocijeđenu tjesteninu premjesti u lonac.
7. Dodaj polako sir i vodu od kuhanja tjestenine kako bi nastao umak.
8. Nastavi miješati sir, maslac, sol i limun po svom ukusu.
9. Posluži, jedi, ponovi!