Recept za tjesteninu s crnim vinom osvaja Internet - i jasno nam je zašto
- Dosta ti je jednih te istih jela i želiš iskušati nešto novo?
- Onda su špagete s crnim vinom prava stvar za tebe
- Donosimo ti recept za „pijanu tjesteninu“
Takozvana „Drunken Pasta“ (pijana tjestenina) trenutačno je sve više u trendu i velikim koracima osvaja Internet. Doista je jako ukusna, a ujedno fenomenalno izgleda. Naime, tjestenina preuzme boju vina pa izgleda lijepo tamno crveno.
Sastojci
• 1,5 l vode
• 1 boca suhog crnog vina
• 400 g špageta
• 60 ml maslinova ulja
• 4 češnja češnjaka
• 60 g parmezana
• 20 g oraha
• ¼ žličice crvenog papra
• 1 prstohvat soli
• 1 prstohvat crnog papra
• 1 šaka peršina
Priprema
1. Ulij vino (da, cijelu bocu) i vodu u lonac te zakuhaj. Potom dodaj prstohvat soli te skuhaj špagete „al dente“ prema uputama s pakiranja.
2. Kad je tjestenina gotova, isperi je pod mlazom hladne vode. Ostavi oko 60 ml tekućine od kuhanja za kasnije.
3. Lagano ugrij maslinovo ulje u tavi pa dodaj nasitno nasjeckani češnjak. Začini s crvenim paprom i malo soli te prži oko minute. Zatim dodaj tekućinu od kuhanja te zakuhaj.
4. Stavi špagete u tavu te miješaj sve dok tjestenina gotovo potpuno upije tekućinu.
5. Na kraju dodaj još i nasitno nasjeckani peršin, nasjeckane orahe, malo maslinova ulja i parmezan te sve dobro promiješaj. Ako je potrebno, začini solju i paprom. Dobar tek!
Pogledaj u videu kako se priprema, za svaki slučaj: