Recept za savršenu kajganu, ljudi se kunu da je najbolja koju su ikad jeli! Tajna je u jednom sastojku

Shutterstock
Vidi originalni članak
  • Tko ne voli toplu ukusnu kajganu punu proteina i općenito nezahtjevnu za pripremu?
  • Ako si se zamislila nad svojim umijećem pripreme ovog jela, glavu gore – donosimo recept koji su mnogi proglasili najboljim ikad
  • Chef Kenji López-Alt otkrio je tajni sastojak koji će tvoju kajganu napravi savršeno mekom, prozračnom i ukusnom, hoćeš li ga isprobati? 

Chef Kenji López-Alt otkrio je kako napraviti kremoznu, ukusnu kajganu, a njegov recept za čas je postao viralan kako su ga brzo prihvatili svi oni kojima je dosta žilavih kajgana za doručak. U uobičajeno umućena cijela jaja, ovaj chef dodao je tajni sastojak koji sprječava da je jaja brzo stisnu pa ona ostaju nježna i mekana. Radi se zapravo o škrobu, a možeš upotrijebiti kukuruzni, krumpirov ili tapioca škrob. Uz to, trebat će ti još nekoliko kockica omekšalog maslaca, a evo kako ćeš provesti cijeli postupak za najbolju kajganu ikad. 

Life&style 3 savjeta Jamieja Olivera za savršenu kajganu: kako je pripremiti na engleski, francuski ili američki način

Sastojci:

  • 2 žličice škroba
  • 1 ½ žličice vode 
  • 50 g maslaca
  • 4 jaja
  • sol

Možda ćeš pomisliti da smo poludili, ali evo zašto bi u kajganu trebala staviti - čokoladu!

Priprema: 

  1. Dvije žličice škroba umuti s 1 ½ žličice vode u glatku smjesu bez grudica. 
  2. Dodaj polovicu maslaca (25 g) te jaja i sol i sastojke umuti u homogenu smjesu.
  3. Zagrij žlicu vode na  tavi s neprianjajućim dnom na srednje visokoj temperaturi dok na dnu ne ostane nekoliko kapljica vode, a zatim odmah dodaj preostalih 25 g maslaca i kružim pokretima zagrijavaj tavu 10-ak sekundi dok se maslac ne otopi (pripazi da maslac ne potamni).
  4. Dodaj smjesu s jajima i lagano ih miješaj lopaticom sok se ne skuhaju (oko minute do dvije) odnosno skloni ih s vatre netom prije nego što misliš da si postigla željen rezultat.

''Snažnije miješanje rezultirat će finijim i sitnijim komadićima dok ćeš ležernijim miješanjem dobiti prozračnije i veće komade. Kada je gotova, kajganu odmah prebaci na tanjur i posluži’’, savjetovao je chef. 

Kremasta i svilena - takva je kajgana kad se spravi na francuski način!

Tisuće ljubitelja kajgane lajkalo je recept i podijelilo ga na svojim društvenim mrežama dodajući kako su to najbolje pripremljena jaja koja su ikada jeli. 

‘’Kad netko zapravo i ne voli jaja, a želi se opskrbiti proteinima odmah ujutro, ovo je totano prijelomni recept’’, ‘’Slijedio sam chefove savjete jutros i ne mogu biti zadovoljniji rezultatima’’’’Ponosan sam na svoju umijeće pripremanja kajgane. Jutros sam probao Kenjijevu metodu i bila je to najbolja kajgana koju sam ikada jeo’’, nanizali su se komentari na društvenim mrežama. 

Posjeti Miss7.24sata.hr