Recept za lagani i zdravi ručak: tjestenina s bolognese umakom od leće

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Kako bi bilo da umjesto klasičnog umaka od mljevenog mesa spraviš vegetarijanski bolognese
  • Dakle, baza za ovaj umak je – umjesto mesa – leća!
  • Pogledaj recept za ovo lagano, a nadasve ukusno jelo

Ovih dana sigurno si jela puno šunke, francuske salate i teške hrane i sad bi sigurno željela nešto lagano za svoju obitelj. Umak bolognese je klasik talijanske kuhinje. Međutim, i varijanta bez mesa sjajnog je okusa! Umjesto mljevenog mesa koristi se crvena leća – koja je sjajan izvor bjelančevina, puna je vitamina te je još i bogata vlaknima. Svakako vrijedi kušati!

Sastojci za 2 osobe:

• 250 g tjestenine (npr. integralni špageti)

• 1 ljutika

• 1 režnjić češnjaka

• 1 mrkva

• 1 stapka celera

• 1 žlica maslinova ulja

• 1 limenka oguljenih rajčica

• 2 žlice koncentrata rajčice

• 120 g crvene leće

• začini (npr. origano, mljevena paprika, čili)

• sol, papar

• po želji svježi bosiljak

 

miss kuha 3 super recepta: nimalo dosadne, ukusne salate zdrav su obrok koji možeš spraviti za 20-ak minuta

Priprema

1. Nasitno nasjeckaj ljutiku i češnjak, a zatim mrkvu i celer na kockice.

2. Ugrij u tavi maslinovo ulje, propirjaj ljutiku i češnjak, dodaj mrkvu te prži oko 5 minuta, a zatim dodaj usitnjeni celer.

3. Dodaj rajčice te koncentrat te zgnječi s pomoću kuhače. Stavi potom leću i začine po izboru u tavu te ostavi da sve skupa krčka oko 20 minuta dok leća ne omekša.

4. U međuvremenu skuhaj tjesteninu al dente prema uputama s pakiranja.

5. Začini umak od leće solju i paprom te posluži s kuhanom tjesteninom.

6. Ako želiš, ukrasi listićima svježeg bosiljka.

 

 

Life&style Ostalo ti je jaja i šunke od Uskrsa? Ovih dana iskoristi ih za razna jela uz naše ukusne prijedloge!

Posjeti Miss7.24sata.hr