Raffaello tart oduševljava okusom i lakoćom pripreme, a najbolje je što ne treba ni paliti pećnicu
- Vrućine ne jenjavaju, stoga su slastice, koje ne treba peći, poput ovog raffaello tarta, prava uživancija
- Ljubitelji kokosa bit će vrlo zadovoljni nježnim i zavodljivim 'raffaello' okusom
- Pošto postupak nije zahtjevan, svakako je vrijedi isprobati kolač jer je nadasve ukusan
Brze, jednostavne i slatke delicije koje ne treba peći te ne zahtijevaju puno pripreme i spravljanja idealne su u ljetno vrijeme. Ljubitelji kokosa i 'Raffaella' doći će na svoje s ovim prefinim tartom, a i najveći 'slatki gurmani' zasigurno će tražiti komad više. Zapravo, opis ovog kolača jednostavan je jednako kao i njegova priprema: ukusan, ljetni, zove na još…
Sastojci:
Za podlogu:
• 150 g mljevenih keksića s bademima
• 150 g mljevenih badema
• 2 žlice šećera u prahu
• 120 g rastopljenog maslaca
• 100 ml mlijeka
• 100 g kreme od badema
Za nadjev:
• 300 g kremastog sira
• 3 žlice šećera u prahu
• 150 g bijele čokolade
• 3 žlice mrvica kokosa
Za preljev:
• 50 ml slatkog vrhnja
•150 g bijele čokolade
Priprema
1. Pomiješaj sve sastojke za podlogu te miješaj dok ne dobiješ glatku smjesu. Zatim utisni smjesu na dno i uz rub kalupa promjera 22 cm. Premaži kremom od badema kremom pa stavi u hladnjak.
2. Pomiješaj kremasti svježi sir sa šećerom u prahu pa dodaj čokoladu prethodno otopljenu na pari. Promiješaj te na kraju dodaj i kokos. Premaži po podlozi pa stavi u hladnjak da se ohladi.
3. Za preljev prelij čokoladu sa prethodno ugrijanim slatkim vrhnjem (ugrijati do vrenja) pa miješaj dok se čokolada ne rastopi i dok se lijepo ne sjedini s vrhnjem. Prelij preko tarta i stavi u hladnjak na 2 sata.