Proljetno uređenje doma: pročešljali smo najdraže trgovine i pronašli 60 neodoljivih komada!

Instagram @studiocathynordstrom Foto: Instagram @studiocathynordstrom
Vidi originalni članak
  • Dani će napokon uskoro postati duži, sunčaniji i vedriji, a skupa s njima, polagano se okrećemo i prikladnim proljetnim dekoracijama koje će naše domove učiniti življima i veselijima
  • Ove godine, kada je u uređenju interijera vidljiv odmak od neutralnih nijansi i povratak onim hrabrijima i dozi eklektičnosti, ponuda je bogatija i raznolikija no ikad prije
  • Baš kao i u modi, ponovno su popularni stilovi uređenja koji su vladali trendovski najvažnijim dekadama prošlog stoljeća, a mi smo iz nikad bogatije ponude omiljenih trgovina izdvojili najšarmantnije komade

Napokon smo i kalendarski uplovili u najšarenije i najveselije godišnje doba. Ostao nam je još samo produženi blagdanski vikend u kojem ćemo spavati sat vremena kraće, ali će zato dani konačno postati duži, sunčaniji i vedriji, a skupa s njima, polagano se okrećemo i prikladnim proljetnim dekoracijama koje će naše domove učiniti življima i veselijima. 

Topliji dio godine i inače je rezerviran za jarke boje i uzorke, kako u modnim kombinacijama, tako i u našim domovima, a ove godine, kada je u uređenju interijera vidljiv odmak od neutralnih nijansi i povratak onim hrabrijima i dozi eklektičnosti, ponuda je bogatija i raznolikija no ikad prije. 

Baš kao i u modi, ponovno su popularni stilovi uređenja koji su vladali trendovski najvažnijim dekadama prošlog stoljeća. Na velika se vrata u interijere vraća smeđa boja koja je bila veliki trend tijekom 70-ih, a danas živi kroz smeđe boje za zidove, baršunaste  draperije i kauče od teškog teksturiranog lana. Iz garderoba se u interijere ušuljala i crvena boja, i to uglavnom kroz detalje koji se divno slažu s neutralnim nijansama, a sve veća pažnja pridaje se i lampama golemih osobnosti. 

Life&style Uz proljeće pred vratima, vrijeme je da ušminkamo terase i balkone: u IKEA-u su već stigli najljepši komadi!

Prugice koje su bile jedan od najobožavanijih elemenata art deco stila također su ponovno u trendu, pa više nije neobično vidjeti sobu s prugastim zidovima ili kupaonicu s prugastim pločicama, a u sve više kuhinja i smočnica te terasa uvlači se topla žuta boja koja naglašava prostore s puno prirodnog svjetla.

U uređenju domova sve više pažnje ponovno posvećujemo detaljima, što znači da će maksimalisti napokon doći na svoje. Poželjni su komadi od mramora, poželjna je igra s različitim teksturama, bojama i uzorcima, a u prvi plan dolaze svi oni komadi koji najviše govore o našim osobnostima. Keramika, posuđe i zanimljivi kolekcionarski predmeti više ne ostaju skriveni u ormarićima, već ih se ponosno izlaže poput obožavanih umjetnina kako bi našim domovima dali naš osobni potpis i kako bi se kroz njih ogledali naši vlastiti interesi. 

Sa svim spomenutim na umu, bacili smo se u češljanje aktualne ponude najdražih nam trgovina za uređenje doma i izdvojili smo najzanimljivije komade uz koje bismo rado začinili svoje interijere! 

Life&style ViuViu Home stoji iza čarobnih lampi i cvjetnih lustera: mijenjaju se prema našim željama

 

Posjeti Miss7.24sata.hr