Life&style

Teorija crvene boje je veliki trend na TikToku, evo kako je prenijeti u uređenje interijera

  • Crvena boja nije više trend samo u svijetu mode, polako je zavladala i svijetom uređenja interijera
  • Kao i za popularnost brojnih stvari, "kriv" je jedan TikTok video koji je stvorio trend poznat kao - Unexpected Red Theory tj. Neočekivana teorija crvene boje
  • Teorija je poprilično zanimljiva, a mnoge su poveznice sa svijetom mode

Crvena boja zavladala je modnim svijetom tijekom jeseni i zime 2023. godine, a čini se da će sada prevladavati i u našim interijerima. Crvena je boja koja odiše snagom, strašću, eksplozivnošću i nikada ne može proći nezapaženo. U modi postoji pravilo, ako se želite istaknuti u masi - odjenite nešto crvene boje i cijeli izgled će biti mnogo više chic. Nešto slično je i s interijerima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alicia Martinez (@alichuree)

'Teorija neočekivane crvene', svijetu je predstavila Taylor Simon na TikToku, a tvrdi da dodavanje crvenih elemenata u prostorije kojima mislimo da nešto nedostaje automatski dovodi do promjene prostora - nabolje. Prostor poprimi svježinu, a prema  Simoninoj teoriji izaziva nas da preispitamo tradicionalne sheme boja, unoseći uzbuđenje i iznenađenje u naše domove.

 

 

@intayriors UNEXPECTED RED THEORY #unexpectedredtheory #greenscreen ♬ original sound - Taylor Simon

 

Od grimizne svjetiljke do grimizno obrubljenog okvira vrata, kreatorica videozapisa pokazuje razne načine na koje unošenje crvene boje u prostor automatski isti čini boljim. Crvena boja udahnjuju novi život svakodnevnom okruženju, a Simonina teorija izaziva nas da preispitamo tradicionalne sheme boja, i poželimo unijeti uzbuđenje i iznenađujuće detalje u naše domove. 

 | Autor: Instagram@akindeofhome Instagram@akindeofhome Foto: Instagram @akindofhome

 | Autor: Instagram@akindeofhome Instagram@akindeofhome Foto: Instagram @akindofhome

Komentari ispod video zapisa na TikToku su raznoliki, a brojni od njih se vežu za teoriju boja po kojoj je crvena boja jedna od najvidljivijih boja u spektru boja i samim time ima snažnu sposobnost privlačenja pozornosti i pogleda. Također, na svim fotografijama u videozapisu crvena boja je sljubljena u prostoru s bojama s kojima se ljubi - crvena i plava, crvena i ljubičasta, crvena i zelena. 

Nama se dodatak crvene boje u interijerima sviđa, i već planiramo u shopping po neke dodatke za svoj dom.

 | Autor: Instagram@akindeofhome Instagram@akindeofhome Foto: Instagram @akindofhome

 | Autor: Instagram@my.interior.tales Instagram@my.interior.tales Foto: Instagram @my.interior.tales

 | Autor: Instagram@akindeofhome Instagram@akindeofhome Foto: Instagram @akindofhome

Photo: Instagram@akindeofhome
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    upadno