Ljetni recept Marthe Stewart: Kremasta piletina s limunom topi se u ustima
- Poznata TV kuharica Martha Stewart ima savršeni recept za sve koji vole nekomplicirana jela
- Riječ je ukusnoj kremastoj piletini s limunom, a donosimo ti recept za ovo fino i jednostavno jelo
- Prijedlog je idealan za sredinu tjedna kad nemaš puno vremena, a ipak želiš nešto fino pojesti
Svakome tko je ljubitelj jednostavnih jela za koja ne treba koristiti bezbrojne zdjele, lonce i tave, svidjet će se ovaj recept Marthe Stewart za kremastu piletinu s limunom. Zdravo i profinjeno jelo bit će na stolu u roku od 35 minuta. Piletina se kuha gotovo sama, a ako zamijeniš vrhnje za kremasti sir, jelo postaje još zdravije jer ima manje masnoće, napisala je Martha u svojoj objavi na Instagramu.
Sastojci
• 450 g odrezaka od pilećih prsa
• sol i papar
• malo brašna za panadu
• 2 žlice maslaca
• 2 žlice maslinova ulja
• 3 režnjića češnjaka (nasjeckanog)
• 1 žlica listića timijana
• 300 ml pilećeg temeljca
• 115 g kremastog sira
• 300 g mladog špinata
• 250 g srca artičoke
• 3 žlice svježeg soka od limuna
• 30 g parmezana (sitno naribanog)
Za prilog su prikladni riža ili rezanci.
Priprema
1. Zagrij veliku tavu na srednjoj vatri. Stavi malo brašna na ravni tanjur. Operi piletinu te začini solju i paprom s obje strane. Zatim uvaljaj piletinu u brašno s obje strane te protresi da otpadne višak brašna. U tavu stavi maslac i 1 žlicu ulja.
2. Kad se maslac rastopi, stavi piletinu u tavu. Okreni nakon nekoliko minuta dok izvana ne postane blago zlatno smeđe boje, ali ne sasvim – ukupno prži oko tri minute. Zatim izvadi meso iz tave te stavi na tanjur.
Isprobaj ovaj tajni sastojak kad pripremaš pohanu piletinu - ispast će ti savršeno
3. U tavu dodaj 1 žlicu ulja, češnjak i majčinu dušicu pa kratko poprži, ali budi oprezna, jer češnjak brzo zagori. Dodaj kremasti sir i temeljac. Pirjaj dok se sir ne otopi. Dodaj špinat i miješaj još 3-4 minute dok se špinat ne stisne. Umiješaj artičoke i kuhaj još minutu. Ako želiš, sa strane možeš skuhati malo riže.
4. Sada možeš vratiti piletinu u tavu. Pirjaj dok se umak malo ne reducira i zgusne, a piletina skuha (otprilike 3-5 minuta). Makni s vatre, a zatim dodaj sok od limuna i parmezan. Posluži s rižom.