Poznati australski chef otkrio genijalan trik za pripremanje savršenog pire krumpira
- Ako želiš topli, ukusan pire od krumpira, moraš isprobati ovaj trik
- Upravo je pire od krumpira jedna od najomiljenijih priloga kod nas i svi se trudimo naći savršen recept
- Sada može biti još ukusniji i bolji – s pomoću ovog jednostavnog trika
Jedan od naših najdražih priloga je pire krumpir - nema ništa bolje od zalogaja toplog mekog krumpira uz malo glavnog jela…
Nikad nismo pomislile da je spravljanje pirea od krumpira neka velika nauka - skuhaš krumpir, dodaš sol i veliku količinu maslaca i mlijeka, izgnječiš. Je li tako?
Međutim, jedan australski kuhar dokazao je koliko smo u krivu – sa svojim nevjerojatnim trikom namakanja kore od krumpira.
@nickoskitchen The BEST Mashed Potato 🥔 Recipe ##minitutorials ##livingtogether ##recipe ##cooking ##foryoupage ##fyp ##fastfood ##potato ##mashedpotato ##mashedpotatoes
♬ original sound - nickoskitchen
Na svom popularnom TikTok kanalu 'Nickos Kitchen', Nicko Rob otkriva sljedeće: nakon što oguliš i prokuhaš krumpir, smrvi ga kroz sito kako bi nestale sve kvržice – prije nego što umiješaš maslac.
Međutim, umjesto da baciš koru od krumpira, ostavi je da se na jakoj vatri u loncu kuha u mlijeku oko dvije minute, omogućujući tako aromi iz kore da se prenese u tekućinu.
Tek tada umiješaj mlijeko u pire, što će rezultirati slasnim pireom - "kremastim, glatkim i prepunim okusa".
Video je prikupio više desetaka tisuća pregleda, a zaradio je i mnoge pohvale za ovaj doista odličan trik.
POGLEDAJ VIDEO: Znaš li da si genijalna?