Pogledaj što ljudi dodaju da bi im pire krumpir bio kremast i još ukusniji, baš je neočekivano

Instagram/Getty
Vidi originalni članak
  • Savršeno kremasti pire krumpir je poput umjetničkog djela
  • Postizanje pravog omjera mlijeka i maslaca posebna je čarolija
  • Kad smo naletjele na recept koji izostavlja oba sastojka u korist jednog totalno neočekivanog, zaintrigirale smo se

Jedan dodatak jelu, mogle bismo reći čak i začin ili umak, gotovo sve od nas uvijek držimo o hladnjaku. Pogađaš li o čemu je riječ? Dakle, riječ je o majonezi, slasnom umaku u koji volimo umočiti svoje pržene krumpiriće. No, pronašle smo i recept za pire krumpir u kojem se koristi majoneza kao začin. Hm, odustajanje od maslaca i mlijeka…

Life&style S ovim tajnim trikom kojeg su izmislili studenti dobit ćeš pri pečenju zaista savršeno hrskav krumpir

Za pire ti je potrebno nekoliko krumpira srednje veličine. Oguliš ih, narežeš na manje (ali jednake) komade te staviš u kipuću vodu da se skuhaju. Kad je krumpir skuhan, zgnječiš ga te dodaš pola šalice majoneze te (ako želiš, nije obavezno, žlicu mlijeka). Dodaš malo soli i papra te sve dobro promiješaš. Dobit ćeš savršeno kremast pire krumpir. Majoneza ne mijenja jako okus, nego tek daje dodatni „štih“ krumpiru. 

Ako voliš majonezu i želiš upotrijebiti manje maslaca te uštedjeti na mlijeku, a da pritom ne žrtvuješ kremoznost svog pire krumpira, ovaj ti trik definitivno može pomoći u stvaranju izvrsnog priloga. 

Life&style Hoćeš li probati? Korisnica TikToka podijelila odličan trik kako smazati hamburger i krumpiriće

Posjeti Miss7.24sata.hr