Po društvenim mrežama ljudi dijele slike banana kruha. Donosimo ti recept da se i ti okušaš
- Posljednjih dana sve češće na Instagramu viđamo recepte i videa o kuhanju
- Između brojnih recepata jedan je posebno popularan, a riječ je o banana breadu
- Izabrali smo jednostavan recept kako bi i ti isprobala ovaj hit desert
Mnogo recepata nam se našlo na to-do listi koju smo napravili tijekom ovih tjedana izolacije. Zamišljali smo kako ćemo svaki dan isprobavati nova slatka i slana jela, no realnost je, kod većine nas koja radi od doma, zapravo nešto drugačija. Tek smo tu i tamo napravili nešto novo, ali nam je jedan recept i dalje posebno zanimljiv. Naime, sve više ljudi na Instagramu odlučilo se pripremiti ukusan banana bread. Iz tog razloga, odlučili smo s tobom podijeliti brzi recept prema uputama food blogera Darka Kontina.
Od sastojaka će ti biti potrebno:
- Šalica šećera
- Šalica i pol oštrog brašna
- 3 zrele banane
- 1 jaje
- 50 grama margarina
- Čajna žličica sode bikarbone
- Prstohvat soli
Priprema:
- Uključi pećnicu da se zagrije na 170 stupnjeva
- Zatim u zdjeli vilicom zdrobi banane te im dodaj jaje i margarin i sve dobro promiješaj. U drugoj zdjeli pomiješaj brašno, sol i šećer te im lagano dodaj prvu smjesu s bananama.
- Smjesu izlij u kalup za pečenje u koji si prethodno stavila papir za pečenje i stavi u pećnicu.
- Za otprilike 45 minuta tvoj banana bread će biti gotov, a to možeš provjeriti nožem ili čačkalicom koji moraju biti suhi kada se izvade iz deserta.
- Kada je bread gotov, zamotaj ga u kuhinjsku krpa kako ne bi izgubio sočnost. Nakon svakog obroka, najbolje ga je vratiti u tu istu krpu.
U smjesu prije pečenja možeš dodati i orašaste plodove po izboru, a također možeš i na vrh, prije pečenja, staviti bananu kao dekoraciju. Ovaj ukusan i sočan kruh idealan je doručak ili večeru uz čašu mlijeka ili čaja. Vjerujemo kako će ti se okus odmah dopasti, a i dom će ti fino mirisati. Uživaj i dobar tek!