Bruno će prijeći 2 milijuna koraka da prikupi novac za žene oboljele od raka

Privatna arhiva Bruno Šimleša otisnut će se na 50-ak dana dugo pješačenje Via Adriatica trailom
Vidi originalni članak
  • Strastveni hajker i ljubitelj prirode Bruno Šimleša ovog ponedjeljka otisnuti će se na 1100 km dug put duž jadranske obale - Via Adriatica trail
  • U ovoj "avanturi života" kako ju je kolumnist i spisatelj sam nazvao pridružit će mu se i supruga Maja
  • Najvažniji Šimlešin cilj je onaj humanitarni. Ovim podvigom prikuplja novac koji će u potpunosti biti doniran udruzi Sve za nju koja pomaže ženama oboljelima od raka. Zato... Doniraj i ti! Svaki je prilog važan

U pronedjeljak, 16. kolovoza, Bruno Šimleša kreće u već najavljenu "avanturu života". Spisatelj i kolumnist miss7 te veliki zaljubjenik u prirodu i pješačenje ovoga puta otisnuti će se na Via Adriatica trail - prvu long distance stazu u Hrvatskoj. Na put dugačak 1100 km duž jadranske obale, od rta Kamenjak u Istri do Prevlake na krajnjem jugu Dalmacije, a preko nekih od najviših hrvatskih vrhunaca, Bruno će krenuti sa suprugom Majom, također ljubiteljicom planinarenja.

No, put dug dva milijuna koraka (koji više ili manje ne čini razliku!) ima plemenit cilj: prikupiti novac za Udrugu Sve za nju koja pomaže ženama oboljelima od raka. Svaki donirani novčić ide u tu svrhu.

"Skupljamo novac za udrugu Sve za nju - to je sjajna zagrebačka udruga koja pruža besplatnu psihološku pomoć oboljelima od raka. Godinama surađujem s njima i radi se o izvrsnim ženama koje doslovno oboljelima povećavaju šanse u borbi za život. U svakoj prilici rado uskočim za pomoć, a sada pred sobom imamo i cilj skupiti pola milijuna kuna, što od privatnih osoba, što od tvrtki  i već smo na 13 tisuća kuna iako zapravo nismo ni krenuli i mislim da smo na jako dobrom putu'', rekao je Šimleša.

Novac se skupljaja na crowdfunding platformi Čini pravu stvar, a kad krene izazov donacije će biti moguće uplatiti i preko domaće aplikacije za prijenos novca Keks pay. Facebook stranica Brune Šimleše glavni je kanal preko kojeg se može pratiti put, i FB stranica Via Adriatica traila će biti jako aktivna i na njoj će Bruno objavljivati fotografije sa svog pješačkog podviga - kad se nađe u onim predjelima gdje ima signala. Naravno, i miss7 će pozorno pratiti podvig svog kolumnista koji će čitatelje izvještavati o događajima, impresijama i spoznajama s puta.

Šimleša na ovom putu ima nekoliko ciljeva, a jedan od njih je i želja da izađe iz svoje zone komfora i preživi u divljini, prijeđe i one lakše i teže dionice, no da uspije u cilju koji si je postavio. Želi pokazati ljudima ljepote Hrvatske, a možda i druge potaknuti da se ohrabre na ovakav pothvat i ostvare svoje snove, kakvi god oni bili. 

Pješačenje po stazama koje povezuju atraktivne planinarske lokacije duž jadranske obale, planinarski putevi, šumske ceste trajati će oko 50 dana. Šimleša je svoj put podijelio na dvije etape, ljetnu i zimsku. "Prva etapa je ova ljetna, cilj je prvih 500 km do Knina doći za nekih 20-25 dana, znači između 5. i 10. rujna planiram kraj'', najavio je Šimleša, a zatim slijedi ona zimska na kojoj će ga put voditi sve do Prevlake.

Životne lekcije koje sam potvrdio u petodnevnoj avanturi u divljini Velebita

Ovakav pothvat nije mala stvar, te su se za njega kolumnist i njegova supruga itekako pripremali. "Ajmo reći da smo relativno u formi. Bili smo tako pet dana na Velebitu usred ničega i trenirali apsolutno sve. Htjeli smo vidjeti jesmo li uopće spremni i zaključak je da jesmo. Tamo naravno nije bilo niti jednog dućana, tako da je to bila dobra priprema da vidimo što nas to stvarno očekuje. Spavali smo u šatorima i nismo imali gdje puniti mobitel tako da je to bilo pet dana baš apsolutne divljine. Zaključili smo da smo spremni", rekao je.

Inače, na dijelovima puta će im se pridružiti i Doris Pinčić i Nevena Rendeli. 

Posjeti Miss7.24sata.hr