Ovo želimo isprobati odmah: Iva Erić iz Šlag na kraju objavila je recept za tiramisu od pistacija
- Kada bismo morali birati, tiramisu bi vjerojatno bio u top 3 naša omiljena slatka jela
- Ovaj desert je u isto vrijeme kremast i lagan, ali i prožet okusima
- Pistacija u spoju s tiramisuom nam zvuči kao ostvarenje desertnog san
- Pročitaj više: Slastičarnica Šlag na kraju počastila nas je receptom za raspucance od pistacija. Još i ludo izgledaju!
Tiramisu je jedan od onih deserata koji nas automatski odvede na neka bolja mjesta. Mirisom i okusom nas podsjeća na Italiju i svu slobodu života, a veoma nam je teško stati na samo jednom komadu. Kao veliki ljubitelji ovog deserta, oduševilo nas je kada smo vidjeli da je slastičarna Šlag na kraju, iza koje stoji slastičarka Iva Erić, objavila recept za tiramisu s pistacijama! Važno je napomenuti kako pasta od pistacije ima jači okus od namaza od pistacije, ali može se koristiti koji god od ova dva proizvoda samo treba prilagoditi količinu okusu. Šlag na kraju je recept objavio na svoj Instagram profilu, a mi ga donosimo u nastavku.
Recept za tiramisu od pistacija by Šlag na kraju
Sastojci za tiramisu od pistacija:
- 6 žumanjaka
- 160 g šećera
- 500 grama mascarponea
- 500 ml slatkog vrhnja (36% mliječne masti)
- 150 grama čiste paste ili maslaca od pistacija
- malo kave i amaretta
- 200 grama piškota
Priprema:
1. Prvo je potrebno ojenjačom na pari istući žumanjke i šećer. Smjesa treba postati blijeda i za to će ti trebati odprilike 5 minuta. Kada je gotovo, skini s pare i pusti da se malo ohladi.
2. Zatim u smjesu umješaj čistu pastu od pistacije i mascarpone i sjedi sve zajedno s pjenjačom. Važno je da tekstura postane glatka.
3. Potrebno je i izmiksati slatko vrhnje pa kada je to gotovo, umješaj ga špatulom u gornju smjesu.
4. Slijedi i onaj dio koji mnogi vole - namakanje piškota. Umoči ih u kavu u koju češ dodati malo amaretta ili po želji nekog likera s pistacijom, a zatim kreće klasično slaganje.
5. Ako želiš na vrh za dekoraciju i dodatan okus možeš dodati namaz od pisatcije i smrvljene pistacije.