- Sastičarnica Šlag na kraju nas iznova osvaja najslađim i najoriginalnijim receptima
- Iva Erić, arhitektica-slastičarka i vlasnica iste na Instagramu je objavila recept za raspucance od pistacije
- Izgledaju toliko neodoljivo da nećemo čekati do Božića da ih kušamo, pečemo ih već danas
Iako smo ih u početku poznavali samo kao keksiće intenzivnog čokoladnog okusa s aromom ruma, ovi kolačići s vremenom su se nadograđivali raznim inačicama: s limunom, bijelom čokoladom, originalnost je išla toliko daleko da imamo i one s jestivom zelenom bojom po uzoru na slavnoga antijunaka Božića - Grincha. Nama su pak pozornost privukli oni s pistacijom po receptu Ive Erić, vlasnice slastičarne Šlag na kraju. Pistacija se zadnjih nekoliko godina uvukla u gotovo svaki aspekt slastičarstva pa smo je jedva dočekali i u raspucancima. U nastavku donosimo recept za najslasniju verziju poznatih blagdanskih kolačića.
Recept za raspucance od pistacija by Šlag na kraju
Sastojci za raspucance od pistacije, za cca 45 komada:
- 370 g glatkog brašna
- Prašak za pecivo
- 80 g mljevenih pistacija
- Malo soli
- 1 veći limun
- 100 g maslaca
- 100 g bijele čokolade
- 2 veća jaja
- 120 g šećera
- 1 vanilin šećer
- Malo zelene prehrambene boje (po želji)
- Šećer i šećer u prahu za rolanje
Priprema:
- Otopiti maslac i bijelu čokoladu i ostaviti sa strane.
- U posudi kratko izmiksati jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati sok i koricu jednog limuna pa nastaviti miksati na velikoj brzini nekoliko minuta.
- Toj smjesi dodati otopljeni maslac i bijelu čokoladu i ponovno miksati nekoliko minuta. U ovom trenutku dodati malo zelene boje ukoliko želite.
- Sjediniti suhe sastojke (brašno i mjevene pistacije), i polako ih dodavati smjesi miksajući kratko.
- Kad je sve sjedinjeno ide u frižider poklopljeno folijom, barem nekoliko sati (može i preko noći).
- Nakon hlađenja odvajati kuglice težine 20 grama, uvaljati ih prvo u kristal šećer a potom u šećer u prahu i staviti peći na 180 stupnjeva 9 minuta. Kad izađu bit će mrvicu mekani ali će se stisnuti tokom hlađenja, nemojte ih prepeći.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.