Ovih šest pametnih trikova s mikrovalnom pećnicom olakšat će tvoj kuhinjski život

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Ruku na srce: mikrovalna pećnica jedna je od najčešće neiskorištenih kuhinjskih naprava svih vremena
  • Jedino što možemo na to reći: šteta!
  • Otkrit ćemo ti šest trikova s mikrovalkom – za koje možda nisi dosad ni znala

Ono što bi trebala znati jest činjenica da je mikrovalna pećnica vrlo važan predmet. Može ti služiti na način na koji možda nikada nisi ni pomislila. Evo nekoliko načina...

Olakšava istiskivanje soka od limuna

Boriš li se ikada s cijeđenjem soka ovog voća bogatog vitaminom C? Od limuna možeš lako napraviti limunadu ako u početku koristiš mikrovalnu pećnicu. Stavi ovo voće u mikrovalnu pećnicu i pokreni je na tri minute. Na tvoje iznenađenje, shvatit ćeš da limuni postaju sočniji i lako ih je istisnuti. S lakoćom ćeš dobiti više soka.

via GIPHY

Oljuštiti češnjak

Često se boriš ukloniti koru sa češnja češnjaka. Ljuštenje češnjaka može se olakšati ako izrežeš bazu ili izvadite svaki češanj zasebno, a zatim ih staviš u mikrovalku. Neka se zagrije u mikrovalnoj pećnici pet minuta, a kad ih izvadiš, oljuštit će se lako.

Priprema slaninu bez ulja

Slanina može biti jako ukusna čak i kad se priprema bez ulja. Sve što trebaš učiniti jest staviti zdjelu naopako i raširiti je nakon što je natrljaš sa malo soli i papra. Nakon grijanja u mikrovalnoj pećnici dobit ćeš hrskavu slaninu spremnu za jelo.

Life&style Ove namirnice nemaju što raditi u mikrovalnoj pećnici - može biti opasno po zdravlje

Sterilizira dasku za rezanje

Uobičajeno je da daska za rezanje miriše na namirnice različitih okusa i mirisa. Kako bi dobila dasku za sjeckanje koja miriše kao nova, prvo je operi sapunom i toplom vodom. Također možete utrljati limun i sol u nju i isprati je. Stavi vlažnu dasku za rezanje u mikrovalnu te je grij tamo četiri minute. Daska će nakon toga biti suha i sterilizirana.

via GIPHY

Luk od kojeg nećeš plakati kad ga režeš

Uvijek plačeš dok sjeckaš luk? Srećom, s ovim trikom možeš obrisati suze i prihvatiti život bez stresa. Odreži gornji dio luka i stavi u mikrovalnu pećnicu na pet minuta. Nakon toga nećeš imati razloga za plač. Rezanje će biti tako glatko iskustvo.

Sušenje bilja

Kad se razočaraš zbog činjenice kako ti bilje postaje vlažno, požuri u mikrovalnu. Čajevi će se ponovno osušiti i zadržati svoju svježinu. Pohrani ih potom u nepropusnu posudu.

BEAUTY Riješi se neugodnosti! Otkrivamo ti 7 čestih uzročnika pojačanog znojenja

Posjeti Miss7.24sata.hr