Ovih 6 stručnih savjeta pomoći će ti ako se odlučiš na novo poglavlje u svom životu

Getty Images
Vidi originalni članak
  • Nikada nije kasno za novi početak
  • Ponekad se čini da su promjene jedina konstanta u životu
  • Bilo da se seliš, mijenjaš posao ili prolaziš kroz bilo koju drugu promjenu, postoje stvari koje možeš napraviti kako bi si olakšala novi početak

Kaže se da nikada nije kasno za novi početak. U ova čudnovata vremena doista smo suočene s raznim neočekivanim promjenama pa ne čudi da mnogi traže nešto novo, da žele jednostavno okrenuti neke nove životne stranice. Iskoristili smo savjete tri profesionalca o tome kako prijeći na novo svijetlo životno poglavlje.

Oslobodi osjećaje

Prije nego što krenemo ispočetka, prvo moramo iskoristiti svoju unutarnju moć priznavanjem svojih osjećaja, kaže stručnjakinja za duhovnost i starenje dr. Carol Orsborn, autorica knjige „Older, Wiser, Fiercer: The Wisdom Collection“. 

"Prečesto potiskujemo teške emocije poput straha i tuge, ali one stvaraju plodno tlo da se naš autentični glas ukorijeni", kaže dr. Orsborn. Ključ za početak je prepustiti se te osjetiti svoje osjećaje bez prosuđivanja. Dok to radiš, možda s pomoću dnevnika ili tihim razmišljanjem, razjasnit ćeš si što ti je najvažnije. Ovo emocionalno izdanje omogućuje ti da vidiš kako u promjeni ima slobode.

via GIPHY

Prigrli trenutak

Fokusiranje na situacije koje ne možemo promijeniti drže nas zaglavljenima, kaže učiteljica meditacije Sharon Salzberg, autorica knjige „Real Change: Mindfullness to Heal Ourselves and the World“. 
Kako bi se oslobodila od žaljenja, predlaže da duboko udahneš promatrajući svoje misli. "To stvara distancu između sadašnjosti i prošlosti, omogućujući ti da ono što je prije došlo vidiš kao tek jedan trenutak u svom životu, dok je ovaj sadašnji trenutak prilika da stvoriš nešto novo."

Life&style Naša kosa otkriva mnogo o našem karakteru - čak i koliko imamo novaca

Okreni stranicu

Jedna od najčešćih blokada za novi početak su negativne priče koje si pričamo. "Daj svom oštrom unutarnjem glasu ime kako bi se mogla drugačije odnositi prema njemu", potiče Salzberg, koji svoj naziva Lucy, prema liku Charlieja Browna. "Kad se javi, jednostavno kažem, 'Ohladi, Lucy!', i nastavim. "Jednom kad ušutkaš svoju Lucy, zapiši pet pozitivnih osobina o sebi - to je početak novog, samopouzdanijeg sebe. "Ova je osoba uvijek bila tamo i čekala da je otkriju." Sa starim narativima iza sebe, može se pojaviti puna snaga tvojih talenata.

via GIPHY

Iskoristi svoju kreativnost

Želja da počneš iznova dolazi duboko iz tebe, poput sna koji se želi izraziti, kaže trenerica i govornica Cynthia James, autorica knjige „I Choose Me: The Art of Being a Phenomenally Successful Woman at Home and at Work“.

Kako bi ušla u srž onoga što tražiš, jednostavno crtaj, slikaj, čak i ukrašavaj sve što ti omogućuje da stupiš u kontakt sa svojom maštom te pomaže tvojoj podsvijesti otkriti skrivene ciljeve. "Iskorištavanje svoje kreativnosti omogućuje ti izražavanje, istraživanje te u konačnici otkrivanje sebe", objašnjava.

Zvijezde kažu Škorpioni imaju prodorne oči, jarčevi sportski stas, a vage divnu kožu... Odgovara li tvoj izgled karakteristikama horoskopskog znaka

Napusti zonu udobnosti

Često je ono što tražimo kad želimo krenuti ispočetka zapravo želja da ponovno osjetimo uzbuđenje za život, zbog čega James preporučuje raditi nešto što te plaši (malo!). Zbog ovog dobrog stresa srce kuca malo brže i potiče te na rast. Isprobaj nešto novo što te izbacuje iz zone udobnosti, bilo da je to voditeljica internetskog prikupljanja sredstava ili se predstavi novom susjedu. "To dokazuje da možeš učiniti više nego što si zamišljala."

via GIPHY

Neka te akcija tjera prema naprijed

Kad si dopustimo biti ono što jesmo, nalazimo obnovljenu svrhu, uvjerava James. “Ulaži u sebe kroz akciju. Neki ljudi započinju s molitvom, drugi pohađaju tečaj kako bi naučili nove vještine. Koji god korak odabrala, okruži se ljudima koji te podržavaju te si daj potvrdu koja ti je potrebna da ideš dalje. Kad to napraviš, svemir se sinkronizira, a ti postaješ najbolja verzija sebe."

Life&style Ako razmišljaš o tetoviranju, ovih 5 tetovaža znak su novog početka

Posjeti Miss7.24sata.hr