Ove slike su pokazale da nakon pranja naši ručnici ipak nisu baš čisti. Evo što možeš poduzeti

Facebook/Marinela Žitko
Vidi originalni članak
  • Oprala si ručnike u perilici i vjeruješ kako su oni sada besprijekorno čisti? Nakon ovog eksperimenta bi se itekako mogla iznenaditi
  • Tijekom godina na njima se mogu nakupiti sitne čestice sapuna i prljavštine koje ne uklanja ni prašak za rublje
  • Ipak, izgleda kako se taj problem može riješiti ako ih preko noći ostaviš namočene u mješavinu određenih sastojaka

U ovo moderno doba tehnologije koja se brzo razvija, skloni smo vjerovati da naši kućanski uređaji rade točno ono za što su programirani. Zašto bi ručno prala prljavo posuđe kada ih jednostavno možeš ubaciti u perilicu? Naravno, isti princip vrijedi i za odjeću budući da je osmišljena perilica koja će obaviti posao umjesto tebe. No, jedan je eksperiment pokazao kako naše perilice nisu toliko učinkovite koliko bi isprva mogli pomisliti.

Tajne dobre kućanice Slaganje ručnika posvađalo je Internet - na koji način ti to radiš?

YouTuber Jared Guynes oglasio se na Facebooku kako bi podijelio trik za čišćenje uz kojeg je uspio ukloniti veliku količinu prljavštine s navodno čistog ručnika."Dakle, moja supruga Ashley Guynes gledala je nešto na internetu metodi dubinskog čišćenja ručnika u kojoj se koristi kombinacija kemikalija", napisao je.

 

U svrhu provođenja ovog  istraživanja njegova supruga je iz ormara izvadila uredno složene ručnike za koje je vjerovala kako su besprijekorno čisti. Ostavila ih je kadi preko noći natopljene u mješavini po dvije žličice sode bikarbone, boraksa i praška za uklanjanje mrlja te tople vode. Kada su ujutro odlučili provjeriti situaciju nisu mogli vjerovati svojim očima.

 

 

Kod kuće Otkrivamo zašto svježe oprani ručnici ponekad zaudaraju, ali i 5 trikova kako se to više ne događa

Jarod je odlučio potražiti objašnjenje kako je mogući da naizgled čisti ručnici za sobom ostave toliko prljavštine. "Tijekom godina korištenja, mikroskopske količine sapuna i deterdženta upiju se u vlakna ručnika. S vremenom se one gomilaju, a mogu zadržati i određenu količinu nečistoća i bakterija, čak i nakon redovitog pranja u perilici", napomenuo je. 

Life&style Koliko često treba mijenjati ručnike? I kako ih treba prati? 5 najčešćih pogrešaka koje radimo s ručnicima

Komentari vezani uz ovu tehniku bili su podijeljeni. Dok je jedan dio komentatora bio oduševljen te su i sami poželjeli učiniti isto, drugi nisu mogli sakrij svoju skepsu. "To je od boje ručnika", napisao je jedan korisnik, dok se drugi složio: "Izgleda kao boja od smeđih ručnika, ali nisam stručnjak", samo su neki od komentara sumnjičavih pratitelja. Na kojoj si ti strani?

Posjeti Miss7.24sata.hr