Ove božićne kolačiće britanska kraljevska obitelj najviše voli - imamo recept!

Shutterstock/Getty
Vidi originalni članak
  • Ukusne božićne kolačiće možeš ispeći kod kuće
  • Zašto onda ne bi ispekla neke u kojima uživaju britanski kraljevi i kraljice? 
  • Otkrit ćemo ti omiljeni kraljevski recept

Ni britanski plemići ne mogu odoljeti ukusnim kolačićima tijekom božićne sezone. A što Kraljica Majka, Kate, William i Co. vole grickati? Zvjezdice od cimeta! Slastičari iz Buckinghamske palače osobno su otkrili omiljeni recept kraljevske obitelji kako bismo ga svi mogli ispeći te unijeti u svoj dom dio kraljevske tradicije.

Sastojci

• 60 g citronata (kandirane kore od limuna) 

• 60 g arancina (kandirane kore od naranče)

• 360 g šećera u prahu

• 85 g bjelanaca (odgovara približno 2 mala jaja)

Life&style Obogati blagdanski stol ovim profinjenim raffaello božićnim kuglicama

• 20 g soka od limuna

• 300 g mljevenih badema

• naribana kora od pola organskog limuna

• 1 žličica cimeta

• 1 prstohvat mljevenih klinčića

Priprema

1. Miksaj citronate i arancine u blenderu dok se ne stvori pasta.

2. Stuci za beze šećer, bjelanaca i sok od limuna s pomoću miksera.

3. Trećinu bezea odvoji za ukrašavanje.

4. Preostale sastojke (mljevene bademe, koru do limuna, cimet, mljeveni klinčić) pomiješaj s ostatkom bezea i rukom umijesi da dobiješ homogeno tijesto.

5. Zatim stavi tijesto na komad papira za pečenje i pritisni ga da bude ravno. Sada na tijesto stavi još jedan komad papira za pečenje i izvaljaj ga drvenim valjkom na debljinu 1 cm.

Life&style Blagdanski stol nezamisliv je bez ovog božićnog klasika: Najbolji recept za linzer kekse

6. Ukloni gornji papir za pečenje i premaži beze iz 3. koraka tanko na tijesto.

7. Stavi lim za pečenje s tijestom na sat vremena u hladnjak (ako nemaš prostora u hladnjaku, možeš ga staviti na balkon ili terasu).

8. Zatim izreži kolačiće. Rezač za kekse svako malo umoči u vruću vodu kako se na njih ne bi lijepio za beze.

9. Peci zvjezdice od cimeta u pećnici zagrijanoj na 160 stupnjeva (ako je moguće, koristi samo pečenje odozdo, kako beze ne bi ostao bez boje). Ostavi da se kolačići ohlade 30 minuta prije jela.

Posjeti Miss7.24sata.hr