Ovaj recept za kremastu tjesteninu s ricottom je osvojio internet, a sve je gotovo za 10 minuta!

Pinterest Kremasta jestenina s ricottom i špinatom
Vidi originalni članak
  • Obožavamo tjesteninu, posebice kada je u kremastom umaku koji se topi u ustima
  • Ovaj recept s upravo takvom tjesteninom savršen je kada ti zatreba brzinski, a ukusni ručak ili večera
  • Osim okusa, ovaj recept ima još jednu prednost, jelo je gotovo u manje od 10 minuta

Kremasta i jednostavno preukusna tjestenina ovaj jednostavan recept sa ricottom i sokom od limuna čini neodoljivim. Sve može biti na stolu za manje od 10 minuta, ovisno o tjestenini koju odabereš. Ovo jelo možeš polužiti s kruhom sa češnjakom i salatom, a sigurni smo kako će tvoji ukućani "polizati prste". Satojci su dovoljni za 4 porcije.

Life&style Kuhari otkrivaju zašto se ne bi trebala obazirati na količinu soli navedenu u receptu

Sastojci:

  • 220 g  špageta,  linguina, fettuccina ili druge omiljene  tjestenine
  • 1 vrećica svježeg dječjeg špinata
  • 1 šalica ricotte
  • 1/2 šalice naribanog parmezana
  • 1 veliki limun, ocijeđen
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 3 - 4 režnja češnjaka, mljevena
  • mljevene pahuljice crvene paprike (po izboru)

Pjenaste palačinke iz pećnice à la Martha Stewart najbolje su sa sladoledom i voćem

Priprema:

Pomiješaj ricottu, maslinovo ulje, sir, češnjak, koricu limuna i limunov sok u zdjeli. Začini solju i paprom. Sve dobro promiješaj.

Tjesteninu skuhaj prema uputama na pakiranju u velikom loncu. Otprilike jednu minutu prije nego li je kuhana ubaci špinat u tjesteninu. Ocijedi i sačuvaj oko 1/2 šalice posoljene vode za kuhanje.

Pomiješaj kuhanu smjesu od tjestenine, špinata i ricotte. Ako je potrebno, umiješajte malo sačuvane vode u kojoj se kuhala tjestenina. Posluži s parmezanom i kriškama limuna.

Life&style Jesen stiže dunjo moja! Repect za liker od dunje - savršeni okus jeseni u čaši

 

Posjeti Miss7.24sata.hr