Ovaj recept za kremastu tjesteninu s ricottom je osvojio internet, a sve je gotovo za 10 minuta!
- Obožavamo tjesteninu, posebice kada je u kremastom umaku koji se topi u ustima
- Ovaj recept s upravo takvom tjesteninom savršen je kada ti zatreba brzinski, a ukusni ručak ili večera
- Osim okusa, ovaj recept ima još jednu prednost, jelo je gotovo u manje od 10 minuta
Kremasta i jednostavno preukusna tjestenina ovaj jednostavan recept sa ricottom i sokom od limuna čini neodoljivim. Sve može biti na stolu za manje od 10 minuta, ovisno o tjestenini koju odabereš. Ovo jelo možeš polužiti s kruhom sa češnjakom i salatom, a sigurni smo kako će tvoji ukućani "polizati prste". Satojci su dovoljni za 4 porcije.
Sastojci:
- 220 g špageta, linguina, fettuccina ili druge omiljene tjestenine
- 1 vrećica svježeg dječjeg špinata
- 1 šalica ricotte
- 1/2 šalice naribanog parmezana
- 1 veliki limun, ocijeđen
- 1 žlica maslinovog ulja
- 3 - 4 režnja češnjaka, mljevena
- mljevene pahuljice crvene paprike (po izboru)
Pjenaste palačinke iz pećnice à la Martha Stewart najbolje su sa sladoledom i voćem
Priprema:
Pomiješaj ricottu, maslinovo ulje, sir, češnjak, koricu limuna i limunov sok u zdjeli. Začini solju i paprom. Sve dobro promiješaj.
Tjesteninu skuhaj prema uputama na pakiranju u velikom loncu. Otprilike jednu minutu prije nego li je kuhana ubaci špinat u tjesteninu. Ocijedi i sačuvaj oko 1/2 šalice posoljene vode za kuhanje.
Pomiješaj kuhanu smjesu od tjestenine, špinata i ricotte. Ako je potrebno, umiješajte malo sačuvane vode u kojoj se kuhala tjestenina. Posluži s parmezanom i kriškama limuna.