Ovaj 'munjeviti' čokoladni kolač gotov je za sat vremena, zajedno s pečenjem. Idealno!

shutterstock Brzi čokoladni kolač
Vidi originalni članak

Sve počinje telefonskim pozivom: „Stižemo za sat vremena!“ Naravno da je lijepo ako gosti spontano svrate - ali što ako su gladni? Onda je ovakav recept za brzi kolač upravo ono što ti treba. Za pripremu i pečenje treba ti oko sat vremena, a s čokoladom ne možeš pogriješiti!  

Life&style Neodoljivi uskršnji muffini s eier likerom - likerom od jaja koji su obožavale naše bake

Za brze kolače trebaš u kući imati tek nekoliko osnovnih sastojaka poput jaja, brašna, šećera i maslaca pa ni ne moraš ići u supermarket. Premda je jednostavan za spravljanje, ovaj sočni čokoladni kolač uistinu je prefinog okusa. 

Sastojci za 18 komada:

• 200 g tamne čokolade (sa 70% udjela kakaa)

• 200 g maslaca

• 200 g šećera

• 200 g badema (mljevenih)

• ½ paketića praška za pecivo

• 1 paketić vanilin šećera

• 1 prstohvat soli

• 4 jaja

• 3 žlice brašna (po želji)

• 1 žlica šećera u prahu

Priprema

1. Izlomi čokoladu na komadiće i otopi je s maslacem u posudi uronjenoj u kipuću vodu. Umiješaj šećer, bademe, prašak za pecivo, vanilin šećer, sol i na kraju jaja. Ako je tijesto jako tekuće, umiješaj 2 do 3 žlice brašna.

2. Izlij čokoladnu smjesu u kalup (promjera 26 cm) obložen papirom za pečenje i peci čokoladni kolač u prethodno zagrijanoj pećnici na 160 stupnjeva (ventilator 140 stupnjeva). Ostavi da se ohladi. Nakon hlađenja bi čokoladni kolač trebao biti još malo ljepljiv iznutra.

3. Izreži trake od papira širine 1,5 cm, stavi na vrh čokoladne torte i dobro pospi šećerom u prahu. Pažljivo ukloni papirnu traku.

Life&style Lagani proljetni recept: Neodoljivi čokoladni kuglof s nadjevom od sira i jagoda

Posjeti Miss7.24sata.hr