- Stiže nam sezona jagoda, a to znači da je vrijeme za prekrasne slastice s ovim omiljenim voćem
- A teško je ubaciti više proljeća u recept nego dodavanjem jagoda
- Ovaj čokoladni kuglof nježni nadjev čin voćnim i preukusnim…
- Pročitaj više: Galette s jagodama: Trikovi, savjeti i recept za mirisnu, sočnu i prhku slasticu s jagodama
U proljeće recepti postaju malo voćni i lakši, a dani teških okusa i cimeta su prošli. A u prvim tjednima proljeća počinje u sezona jagoda, što znači da je vrijeme da iskopamo najljepše recepte za slastice s ovim omiljenim voćem. Naš recept za čokoladni kuglof savršen je za novo godišnje doba: prekrasnog je okusa čokolade, a voćno-kremasti nadjev daje mu „ono nešto“.
Sastojci za čokoladno tijesto
- 200 g sitno nasjeckane tamne čokolade
- 150 g mekog maslaca
- 220 g šećera
- 1 paketić vanilin šećera
- 4 jaja
- 325 g brašna
- 1 paketić praška za pecivo
- 55 g kakaa u prahu
- 4 žlice mlijeka
- 100 g vrhnja
Sastojci za nadjev
- 300 g punomasnog krem sira
- 1 jaje
- 250 g svježih jagoda
- 1 žlica vanilin šećera
- 1 žlica praška za puding od vanilije
Priprema
- Zagrij pećnicu na 170 stupnjeva.
- Usitni čokoladu i otopi je u posudi uronjenoj u vruću vodu. Zatim dodaj maslac.
- Ulij tekućinu u posudu za miksanje pa pomiješaj pjenasto sa šećerom. Postepeno dodaj jaja.
- Pomiješaj brašno s praškom za pecivo i kakaom u prahu. Postepeno umiješaj u tijesto. Dodaj mlijeko, ulij ⅔ čokoladnog tijesta u posudu za kuglof (oko 24 cm promjer).
- Za smjesu od sira kratko promiješaj pjenjačom krem sir sa vanilin šećerom, jajetom i kremom u prahu dok ne nastane kremasta smjesa. Operi i očisti jagode, nareži na komade pa umiješaj u kremu od krem sira. Zatim ulij kremu u kalup za kuglof.
- Ulij vrhnje u preostalo čokoladno tijesto te stavi na smjesu od sira. Peci kolač u zagrijanoj pećnici otprilike 55-60 minuta (napravi test s čačkalicom!).
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.