Life&style

Lagani proljetni recept: Neodoljivi čokoladni kuglof s nadjevom od sira i jagoda

U proljeće recepti postaju malo voćni i lakši, a dani teških okusa i cimeta su prošli. A u prvim tjednima proljeća počinje u sezona jagoda, što znači da je vrijeme da iskopamo najljepše recepte za slastice s ovim omiljenim voćem. Naš recept za čokoladni kuglof savršen je za novo godišnje doba: prekrasnog je okusa čokolade, a voćno-kremasti nadjev daje mu „ono nešto“.

Sastojci za čokoladno tijesto

  • 200 g sitno nasjeckane tamne čokolade
  • 150 g mekog maslaca
  • 220 g šećera
  • 1 paketić vanilin šećera
  • 4 jaja 
  • 325 g brašna
  • 1 paketić praška za pecivo
  • 55 g kakaa u prahu
  • 4 žlice mlijeka
  • 100 g vrhnja
Možda vas zanima Slastica iz snova: Čokoladni kuglof s jabukama koji spaja najbolje od oba slatka svijeta Rubrika Life&style Life&style

Sastojci za nadjev

  • 300 g punomasnog krem sira
  • 1 jaje
  • 250 g svježih jagoda
  • 1 žlica vanilin šećera
  • 1 žlica praška za puding od vanilije

 | Autor: Instagram @joannagainesrecipes Instagram @joannagainesrecipes

Priprema

  1. Zagrij pećnicu na 170 stupnjeva.
  2. Usitni čokoladu i otopi je u posudi uronjenoj u vruću vodu. Zatim dodaj maslac.
  3. Ulij tekućinu u posudu za miksanje pa pomiješaj pjenasto sa šećerom. Postepeno dodaj jaja.
  4. Pomiješaj brašno s praškom za pecivo i kakaom u prahu. Postepeno umiješaj u tijesto. Dodaj mlijeko, ulij ⅔ čokoladnog tijesta u posudu za kuglof (oko 24 cm promjer). 
  5. Za smjesu od sira kratko promiješaj pjenjačom krem sir sa vanilin šećerom, jajetom i kremom u prahu dok ne nastane kremasta smjesa. Operi i očisti jagode, nareži na komade pa umiješaj u kremu od krem sira. Zatim ulij kremu u kalup za kuglof.
  6. Ulij vrhnje u preostalo čokoladno tijesto te stavi na smjesu od sira. Peci kolač u zagrijanoj pećnici otprilike 55-60 minuta (napravi test s čačkalicom!). 
Možda vas zanima Mramorni kuglof : Savršena poslastica za cijelu obitelj uz šalicu toplog čaja ili mlijeka Rubrika Life&style Life&style

Photo: Instagram @healingcakes
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    bas dobro