Ovaj kremasti cheescake s Mars čokoladicama nećeš morati peći i - fenomenalan je
- Volimo kolače, ali nam njihova priprema ponekad uzima previše vremena
- Iz tog razloga samo presretni kad pronađemo one koji se ne peku i s čijom pripremom smo vrlo brzo gotovi
- Jedan od njih je i Mars cheesecake koji nas je oduševio svojom kremoznosti i bogatim okusom
Oduvijek volimo pripremu kolača i isprobavanje novih recepata, no nemamo uvijek vremena pripremati sve što poželimo pa smo zato uvijek u potrazi za ukusnim receptima koji ne zahtijevaju pečenje. Kao i uvijek, Instagram je tu da nam pomogne s inspiracijom i pokaže kolače od kojih nam odmah cure sline.
Tako smo na profilu influencerice Eloise Head pronašli recept koji uključuje kombinaciju kolača od sira i mnogima omiljenu čokoladicu Mars. Već na sam spomen ovaj kolač zvuči fino, a još je bolja stvar što se ne treba peći. Vjerujemo kako ćeš ti, ali i tvoji ukućani uživati u ovom kremastom desertu.
Sastojci:
-
300 grama običnih keksa
-
150 grama maslaca
-
480 mililitara vrhnja za šlag
-
500 grama krem sira
-
120 grama šećera u prahu
-
230 grama sjeckane čokoladice Mars (150 grama za smjesu i 80 grama za dekoraciju)
-
200 mililitara otopljene karamele
Priprema:
- Na štednjaku otopi maslac te ga pomiješaj sa smrvljenim keksima dok ne dobiješ jednoličnu smjesu kojom će obložiti dno kalupa tako da ju utisneš.
- U drugoj posudi izmiksaj vrhnje za šlag te ga zatim pomiješaj sa šećerom u prahu i krem sirom.
- U prethodno napravljenu smjesu dodaj još 150 grama nasjeckane čokoladice Mars i sve promiješaj, a zatim ju stavi preko baze od keksa.
- Kolač stavi u hladnjak i ostavi otprilike šest sati da se dobro ohladi.
- Nakon što ga izvadiš iz hladnjaka, prelij ga otopljenom karamelom koju si sama napravila ili kupila te ukrasi kolač ostatkom nasjeckanog Marsa te posipaj mrvljenom čokoladom po izboru.