- Ako nešto volimo, to su brzopotezni recepti: tri sastojka i nema pečenja
- Predobro da bi zvučalo istinito? Nije, isprobali smo...
- Tako su jednostavni da ih može napraviti i dijete. ili muž... Jesmo li ti dali ideju?
Inače ovi kolačići zadovoljavaju sve populatne kriterije prehrane: imaju malo ugljikohidrata, keto su, paleo, a i veganski ako ne upotrijebiš med nego neki drugi zaslađivač poput agavinog sirupa.
Sastojci:
3 šalice kokosovog brašna
1 šalica kokosovog ulja
1/4 šalica bilo kojeg tekućeg zaslađivača po izboru
Priprema:
1. U veliku posudu za miješanje usipaj nezaslađeno kokosovo brašno.
2. Kokosovo ulje rastopi u mikrovalnom pećnici (potrebno je samo nekoliko sekundi) pa primiješaj kokosu. Kokosovo ulje postoji u dvije varijante, bez okusa i mirisa na kokos ili s mirisom i aromom kokosa. Možeš koristiti bilo koje, ali, naravno, ovo s okusom dat će i jaču aromu kolačićima.
3. Dodaj i tekući zaslađivač po izboru. To može biti med, agavin sirup, javorov sirup...
4. Miješaj dok se ne stvori homogena masa. Ako je masa previše mrvičasta, odnosno ne spaja se lijepo, dodaj malo vode ili još zaslađivača, ovisno koliko slatke kekse želiš.
5. Prebaci smjesu u lim veličine, otprilike 20x24cm obloženu papirom za pečenje. Navlaži ruke pa smjesu lijepo utisni i poravnaj
6. Stavi u hladnjak ili zamrzivač da očvrsne. Nakon toga nareži kolač na kocke i i uživaj.
Ovi kokosovi kolači bez pečenja mogu se pokriveni držati na sobnoj temperaturi do sedam dana. U hladnjaku mogu stajati mjesec dana, a zamrznuti do dva mjeseca.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.